F1 - GUTIÉRREZ ELŐBB BIZONYÍTANI AKAR IDÉN, MIELŐTT 2017-ÉRT AGGÓDNA

esteban_gutierrez_f1_grand_prix_hungary_practice_sescnm-mlurx.jpg

A Haas mexikóija, Esteban Gutiérrez legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy arra mostanság jobban koncentrál, hogy megmutassa a teljesítményét. A Sauber korábbi versenyzője csak ennek beteljesülése után hajlandó foglalkozni a jövőjével.

A mexikói Esteban Gutiérrez a 2016-os Forma-1-es szezon egyik visszatérő pilótája volt, miután a tavaly évet a Ferrari kispadján töltötte azt követően, hogy elveszítette sauberes ülését, amelyet 2013-ban és 2014-ben birtokolt. Azonban a visszatérés nem sikerült túl gyümölcsözőre ideáig: az elmúlt 12 futam folyamán ugyanis Gutiérrez eddig 4, pontot nem érő 11. helynél többet nem tudott felmutatni, míg a csapattársa, Romain Grosjean 28 pontot szerzett.

Ezen számok tükrében a nemzetközi sajtóban már azt is elkezdték pedzegetni, hogy év végén újra elveszítheti az ülését a 25 éves Gutiérrez.

Az érintett így nyilatkozott a crash.net hasábjain a kialakult helyzettel kapcsolatosan:

"Őszintén szólva irreleváns számomra a jövő esztendőn gondolkodni, mert csak pontokra és jó eredményekre szeretnék szert tenni. Úgy gondolom, hogy már sok dolog sült el rosszul. Ezáltal nem vagyok frusztrált, és nincs miért aggódnom, ami 2017-et illeti. Kemény dolgozok azért, hogy még az idei évben pontokat szerezzek a Haasszal - ez most a célom, a többi egyelőre tárgytalan.

Mindannyian tudjuk, hogy a versenyzésben az a legnehezebb dolog, hogy gyorsak legyünk, de úgy gondolom, hogy versenyzőként ezen a téren sokat javultam - talán még annál is jobb vagyok, mint amire számítottam az egyévnyi kihagyást követően. Az autó tempója rendben van, de sok esetben műszaki hibák, taktikai bakik, az alapvetőtől eltérő dolgok fosztottak meg a pontoktól - ezek azok, amik sokkal inkább érintettek engem, mint a másik autót."

Az ESPN-nek azt is kifejtette Gutiérrez, hogy nála egy ideális hétvége egyenlő a pontszerzéssel. S hiába magabiztos a mexikói, már nincs sok ideje bizonyítani, ugyanis minden bizonnyal a Haas már szeptember első felében ismertetni fogja a versenyzői felállását. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1210415622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása