MOTOGP - AZ AVINTIA RACING BEJELENTETTE A 2017-ES PILÓTÁIT

cpzdhivwaaafsik.jpg

Vasárnap reggel a csapat megerősítette, hogy nem lesz változás 2016-hoz képest.

Az Osztrák Nagydíj vasárnapja egy bejelentéssel indult, melyben az Avintia Racing megerősítette, hogy 2017-ben is igény tart majd Hector Barbera és Loris Baz szolgálataira.

A spanyol Barbera már 2010 óta a MotoGP mezőnyének a tagja, s 2014 óta versenyez az Avintia Ducati színeiben, idén pedig eddigi pályafutása legjobb szezonját produkálja egyelőre, ugyanis a bajnokság 7. helyén áll, miután már csak 8 futam van hátra. A francia Baz pedig tavaly még a Forward Racing csapatát erősítette, s az idei évre igazolt át az Avintiához - egyelőre nincs könnyű szezonja, ugyanis a katalán és a holland futamokat egy lábsérülés miatt ki kellett hagynia.

Barbera így vélekedett a szerződéshosszabbításról:

"Nagyon boldog vagyok, mert úgy gondolom, hogy az elmúlt pár évben sokat fejlődtünk. Az elmúlt három szezonban majdnem a 20. helyről zárkóztunk fel hetediknek az összetettben, ráadásul ezt egy régi motorral értük el.

A csapat és én pedig összenőttünk ebben az időperiódusban, szóval extrém boldog vagyok amiatt, hogy egy új szerződést aláírtunk a következő évre."

Baz pedig örül annak, hogy újabb esélyt kapott arra, hogy megmutassa a benne rejlő potenciált:

"Először is egy nagy köszönetet szeretnék mondani a csapatnak, hogy egy újabb lehetőséget biztosítottak nekem, mert eddig igencsak gyenge futamaim voltak. A csapatok 90 százaléka emiatt már rég hazaküldött volna minden bizonnyal.

De az Avintia bebizonyította, hogy hisznek bennem, ezért egy újabb sanszot adtak nekem.

Én is azt gondolom, hogy a téli tesztek és az első futamok alapján nem vagyok annyira lassú. De most itt az ideje, hogy visszatérjünk arra a bizonyos pontra, hogy olyan versenyképesek legyünk, mint Hector."

Ezzel a bejelentéssel pedig már csak három szabad hely van a rajtrácson: egy a Marc VDS Hondánál, kettő pedig az Asparnál.

Egyelőre így áll a 2017-es MotoGP-mezőny:

Aprilia: Aleix Espargaro, Sam Lowes

Ducati: Andrea Dovizioso, Jorge Lorenzo

Pramac Ducati: Danilo Petrucci, Scott Redding

Avintia Ducati: Hector Barbera, Loris Baz

Aspar Ducati: megerősítésre vár

Marc VDS Honda: Jack Miller, megerősítésre vár

Repsol Honda: Marc Marquez, Dani Pedrosa

LCR Honda: Cal Crutchlow

KTM: Bradley Smith, Pol Espargaro

Suzuki: Andrea Iannone, Alex Rins

Tech 3 Yamaha: Jonas Folger, Johann Zarco

Yamaha: Maverick Vinales, Valentino Rossi

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8010410570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása