F1 - MILLIÓKKAL TARTOZOTT HARYANTO A MANORNAK

rio_haryanto_european_f1_grand_prix_uzdkmejuleux.jpg

Miután a Forma-1 első indonéz pilótája nem tudott elegendő pénzt összeszedni ahhoz, hogy a 2016-os esztendő második felére is bebiztosítsa a versenyzői ülését, így a Manor lecserélte őt Esteban Oconra. Az üggyel kapcsolatban megszólalt a tesztpilótává lefokozott versenyző.

Mint ismeretes, az év elején, Melbourne-ben bemutatkozhatott a Forma-1 történetének első indonéz versenyzője, Rio Haryanto személyében a Manornál. Azonban a két fél között a piszkos anyagiak csak a Magyar Nagydíjig voltak rendezve, igaz, még a Hockenheimringre is lehetőséget kapott a kiscsapattól.

Haryanto a nyári szünetet megpróbálta a téren kihasználni, hogy szponzorokat kerítsen maga mögé, ám végül nem járt sikerrel. Ennek következtében a Manor be is jelentette, hogy a Belga Nagydíjtól kezdve az ifjú francia, Esteban Ocon lesz Pascal Wehrlein csapattársa, Haryanto pedig tartalékpilótai pozíciót kapott a gárdától.

Az üggyel kapcsolatban pedig péntek reggel az érintett, Rio Haryanto is megszólalt az indonéz Tempo nevű újságban:

"A Manor segített abban, hogy Németországban is versenyezhessenek, ugyanis a rendelkezésemre álló büdzsével csak a Magyar Nagydíjig lehettem volna ott a rajtrácson.

A szerződésben az áll, hogy a teljes szezonért 15 millió eurót kellett volna fizetnünk. Ebből mi 8 milliót tudtunk előteremteni, azaz héttel kevesebbet."

Természetesen Haryanto megköszönte a támogatóinak, hogy idáig segítették:

"Köszönöm az indonéz emberek elsöprő támogatását."

Végül az indonéz hozzátette, hogy számára az idei szezon ennyi volt, de reméli, hogy a jövőben még visszatérhet pilótaként a pályára:

"Sajnos az idei szezon véget ért számomra a Német Nagydíjjal, ugyanis a Manorral kötött szerződésem szereplő anyagi kötelezettségeimet nem tudtam teljesíteni. De remélem, hogy még vissza tudok térni a versenypályákra, mint pilóta."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7610406438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása