FORMULA E - DA COSTA AZ ANDRETTINÉL FOLYTATJA

13938537_1197664360283646_2658656630019460152_n.jpg

A MS Amlin Andretti szerda délután hivatalosan bejelentette, hogy Antonio Félix Da Costa lesz a holland Robin Frijns csapattársa a Formula E harmadik szezonjában. Ezzel pedig egy nagyon erős, fiatalos duója van az amerikai csapatnak.

A portugál Antonio Félix Da Costa a 2014-es putrajayai fordulón debütálhatott a Formula E-ben, és néhány futam híján két szezont húzott le a Team Agurinál. A 2015-ös Buenos Aires ePrix-n pedig pályafutása eddigi egyetlen győzelmét is megszerezhette. Eredmények tekintetében nem mondható kiemelkedő, pedig igazán ígéretes tehetség - igaz, ezen ellentét fenntartásához számos műszaki hiba hozzájárult, főleg a második szezon folyamán. A második szezon végeztével pedig kérdésessé vált a folytatás Da Costa számára, ugyanis a Team Aguri új, kínai tulajdonosok kezébe került, s az így megalakuló Techeetah csapat pedig Ma Qing Huának és Jean-Éric Vergne-nek szavazott bizalmat a 2016-2017-es szezonra.

Azonban a minap fellélegezhetett Da Costa, ugyanis az MS Amlin Andretti megerősítette, hogy a portugál lesz a holland Robin Frijns csapattára a harmadik évadban. Természetesen a két fél örül közös kooperációjuk kezdetének.

Egyébként az Andretti az a csapat, amely az elmúlt szezonok folyamán ígéretesnek tűnt, de végül az első szezonban folytonos versenyzőcserék, a másodikban pedig az egy évvel korábbi erőforrások használata lehetetlenítette el az amerikaiakat attól, hogy kivívjanak maguknak egy stabil pozíciót, legalább a középmezőnyben. Igaz, Robin Frijns számára még az első szezonos motor sem jelentett akadályt abban, hogy a 2015-ös maláj futamon megszerezze pályafutása első dobogós helyezését.

Most az MS Amlin Andretti rendelkezik egy erős pilótaduóval - remélhetőleg ehhez az amerikaiak hozzácsapnak egy erős motort az "ATEC-02"-vel. Mindez mellé már csak némi szerencsére és kiegyensúlyozottságra lenne szükség.

A Formula E 3. szezonja október 8-án fog elrajtolni Hongkongban.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2810116968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása