F1 - REJTÉLY A WILLIAMSNÉL: MIÉRT NEM MŰKÖDNEK A FEJLESZTÉSEK?

f1_grand_prix_of_germany_jvsgqloh56px.jpg

Az idei év legalább annyira szól a Williams szenvedéséről is, mint a Mercedes dominanciájáról, a Red Bull feltámadásáról vagy a Ferrari mélyrepüléséről. Ennek oka pedig az, hogy nem működnek a fejlesztések a grove-iaknál - de miért?

A Mercedes-motorokra való váltásnak köszönhetően a Williams nagyon erősen kezdte a V6-os turbóérát. 2014-ben sokáig a gyári Mercedes kihívójának számított a privát alakulat, aztán 2015-ben a Ferrari fellendülése révén visszaestek harmadikoknak az erősorrendben. A helyzet az idei évre pedig továbbromlott, ugyanis még a szintén gyengélkedő Ferrari mellett a Red Bull is a grove-iak elé került, sőt, már a Force India is veszélyt jelent rájuk, és a konstruktőri 4. pozíciójukra.

Pedig szó nincs lebzselésről Sir Frank Williams csapatnál. Fejlesztenek, fejlesztenek, de az újítások egyszerűen nem akarnak működni, nem hozzák meg a várt javulást.

Erről az állapotról a Williams technikai igazgatója, Pat Symonds beszélt az autosport.com hasábjain:

"Az előző két évben büszkék voltunk arra, hogy bármit is hoztunk a pályára, az úgy teljesített, ahogy azt vártuk tőle.

Ez idő alatt csak egyetlenegy olyan dolog volt, amely nem működött a várakozásinknak megfelelően. Ez pedig elég jónak számít.

Ebben a szezonban kettő nagyobb fejlesztésünk is volt, de hozták a várt teljesítményt.

Úgyhogy inkább úgy döntöttünk, hogy átállunk a jövő évre.

Az átlagnál kevesebb fejlesztést próbáltunk meg, és még így is akadt jó néhány, ami nem működött úgy, ahogy azt vártuk.

Őszinte leszek, nem vagyunk benne biztosak, hogy ez miért van így, úgyhogy most vizsgálódásokba kezdünk.

Elejét fogjuk venni a dolgoknak - ez a természetes módja a dolgoknak itt, a Williamsnél. Bele fogunk menni a dolgok részleteibe, és rendezni fogjuk azokat." 

A Williams egyébként azon csapatok egyike, amely szenved a gumik működésre bírásával. Ennek kapcsán bő egy hónapja a gárda teljesítményfelelős mérnöke, Rob Smedley úgy vélekedett, hogy ezen a téren több szakértőre lenne szükség, a gumikkal kapcsolatos tudásuk javításának céljából. Symonds azonos véleményen van:

"Csapatként kényelmesebben érezném magamat, ha többek lennénk a ugmik terén.

Ez egy nehéz 'tantárgy' a számunkra, és egy olyan terület, ahol úgy érzem, hogy nagyobb munkaerőre lenne szükség."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5110116456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása