F1 - A HAAS LEVADÁSZNÁ A MCLARENT ÉS TORO ROSSÓT

f1_grand_prix_of_germany_om090gta5fpx.jpg

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner a McLaren és a Toro Rosso elcsípését tűzte ki célul a szezon második felére.

Az idei év elején a Haas új csapatként mutatkozott be a Forma-1-ben, és korántsem azt a debütálását produkálta, mint 6 évvel korábban a Lotus (ismertebb nevén: Caterham) - Virgin (mai nevén: Manor) - HRT trió, ugyanis Romain Grosjean révén fél szezon után már 28 pontot számlálnak. Azonban az amerikai istálló a szezon második felében még szívósabb lenne, és beérné a Toro Rossót és a McLarent, amelyektől csak 17, valamint 14 pontra van lemaradva.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner legutóbbi nyilatkozatában ezekről a célokról beszélt:

"Szükségünk van arra, hogy céllal rendelkezzünk. Jól jönne egy jó hétvége nekünk, de nem adjuk fel. A középmezőny nagyon szoros, úgyhogy ha utoléred azt, annak az elejében is vagy egyúttal. De lehet, hogy fordítva sül el a dolog, mindkét verzió benne van a pakliban.

Egyébként nem túl reális, ha azt mondom, hogy beérhetjük a Force Indiát, mert ez úgysem fog megtörténni. De szerintem a Toro Rossót még el tudjuk kapni."

Legutoljára Hockenheimben mindkét Haas a Toro Rossók előtt tudott zárni. Igaz, hozzá kell tenni, hogy a Red Bull fiókcsapata még a tavalyi Ferrari-motorokat használja, míg a Haas autóiban már az idei technika duruzsol. Steiner úgy véli, hogy ha a szezon második felében jól alakulnak a dolgok, az amerikai csapat elcsípheti az olasz riválist.

"Németországban megmutattuk, hogy jelenleg erősebbek vagyunk a Toro Rossónál. Véleményem szerint ez már teljesítmény, ugyanis nem mindig vagyunk jobbak, mint ők, de ha jó hétvégénk van, akkor egyértelműen azok vagyunk. Számunkra ez elég jó, azt figyelembe véve, hogy ez az első évünk a Forma-1-ben, miközben a Toro Rosso már egy jó ideje itt van.

A McLaren is nagyon közel voltunk, ami szintén nem rossz. Úgy gondolom, hogy abban a pozícióban, melyben mi vagyunk, beérthetjük őket, ha van néhány jó hétvégénk. Egy jó hétvége alatt pedig azt értem, hogy szerzünk 8-10 pontot. És amennyiben mi elcsípjük ezeket a pontokat, ők már nem tudják."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr979835362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása