WTCC - LOPEZ NYERTE A FŐVERSENYT, MICHELISZ CSAK 8. LETT

Az argentin rajongók nagy örömére a Citroen pole-ból induló pilótája, José Maria Lopez diadalmaskodott a főversenyen. A remekül rajtoló, a futamot a feléig vezető, majd a Citroenek áldozatává váló Michelisz Norbert csak a nyolcadik helyen ért célba Termas de Rio Hondóban.

Nagyjából 45 perccel a nyitóverseny leintése után, magyar idő szerint 20:20-kor elrajtoltatták az argentínai főfutamot.

A pole-ból "Pechito" Lopez várhatta a startot, azonban a második rajtkockából induló Michelisz Norbi egy elképesztő bombarajttal a helyi hős elé került másodperceken belül.

Féltávig vezetett is a Honda magyar pilótája, mögötte a két Citroen-pilóta, Lopez és Muller követte. A 7-8. körben aztán a francia gyártó versenyzői kutyaszorítóba kényszerítették a négyszeres WTCC-futamgyőztest, majd meg is előzték. Utána pedig Muller és Michelisz még ki is szaladtak a sóderágyba egy jobbkanyarban, ezzel pedig kiszálltak a győzelemért vívott harcból.

José Maria Lopez pedig 2 másodperces előnnyel behúzta a főversenyt. Mögötte a ROAL-pilóta Tom Coronel és a hondás Rob Huff érték célba a 2-3. pozícióban, habár még mind a kettejüket vizsgálja a versenyigazgatóság, ugyanis kiugrottak a rajtnál. Monteiro a negyedik lett, Mullert végül ötödikként intették le.

A nyitóversenyének véget vető váltóproblémák ellenére az újonc Esteban Guerrieri behozta hatodiknak a Campos Racing Chevrolet-jét, megelőzve Mehdi Bennanit és a nyolcadik helyig visszaeső Michelisz Norbit. A nyitófutam győztese, Tom Chilton lett a kilencedik, a TOP 10-et pedig John Filippi tette teljessé.

A WTCC következő fordulója Motegiben kerül megrendezésre, szeptember 3-4. között.

A főverseny végeredménye:

Az egyéni pontverseny állása 8 versenyhétvége után:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr599466334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása