F1 - ROBBANTÁST TERVEZTEK A TERRORISTÁK A SZINGAPÚRI FORMA-1-ES HÉTVÉGÉRE

Szerencsére a rendőrség közbelépett, és letartóztatta a merénylőket.

A jelentések szerint egy terroristabanda a Szingapúri Nagydíj idejére egy rakétát tervezett fellőni az indonéziai Batam szigetről, amely csupán 10 mérföldre található Szingapúrtól. A rakéta útja a két szigetet összekötő tengerszoros lett volna.

A rendőrség az üggyel kapcsolatban összesen hat gyanúsított tartóztatott le nem olyan régen, többek között a 31 éves Gigih Rahmat Dewát, miután a nyomukra bukkantak az online közösségi médiában folytatott beszélgetéseik révén. A hírek szerint a bűnözők kapcsolatban egy 32 éves indonéz informatikussal, Bahrun Naimmal, aki 6 hónappal ezelőtt kitervelte a jakartai mészárlást. Naim egyébként nincs a rendőrkézre kerültek között, jelenleg Szíriában tartózkodik.

"Ez megmutatja, hogy az ellenségeink különféle eszközökkel próbálnak megtámadni minket. Korábban a terroristák célja az volt, hogy beszivárogjanak a városunkba, de most már kívülről is ostromolják azt." - nyilatkozta Kasi Shanmugam, Szingapúr külügy- és igazságügyi minisztere.

Várhatóan az idei 15. Forma-1-es futam megrendezésének alakalmával, a szeptember 18-i hétvégén fokozott lesz a rendőrségi készültség Szingapúr környékén.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr289591912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása