WTCC - MÉGIS KÉT AUTÓT INDÍT A ZENGŐ MOTORSPORT ARGENTÍNÁBAN!

img_4094.JPG

Uruguayi helyettese lesz a vakbélgyulladásából lábadozó Ficza Ferencnek a Zengő Motorsportnál Termas de Rio Hondóban.

Pénteken késő este bejelentették, hogy mégsem csak egy zengős Honda lesz ott az argentínai rajtrácson a hétvége folyamán, ugyanis az utolsó utáni pillanatban a Zengő Motorsport szert tett egy helyettesre Mauricio Lambiris személyében, aki az első uruguayi pilóta lesz a Túraautó Világbajnokság történelmében. 

A 28 esztendős Lambiris ugyan Uruguayban született, de versenyzői karrierje miatt eddigi élete nagyját Argentínában töltötte el. Az uruguayi pilóta 2014-ben harmadik lett a TC Pista bajnokságban, egy évvel később pedig indult a Turismo Carreterában egy Torino Cherokee-val. Jelenleg egy Ford Focus-t terelget a "Turismo Nacional" kategóriában Argentínában.

Így nyilatkozott Lambiris a nagy lehetőségről:

"Ez egy elképesztő lehetőség. Amikor repültem ide, megtudtam, hogy a Zengőnek nincs itt az egyik pilótája, úgyhogy megpróbáltam mihamarabb megegyezni a csapattal, és itt vagyunk. Ez pozitív a számomra. A pályát pedig már ismerem, ugyanis minden évben versenyzünk itt, ami jelen esetben segítséget jelent nekem. Nagyon izgatott vagyok, ez pályafutásom egy nagyon fontos, sőt, a legfontosabb versenye lesz."

Lambiris érkezése azt jelenti, hogy mégiscsak 19 autó lesz ott a rajtrácson Termas de Rio Hondóban. Remélhetőleg a Zengő csapat nem vállalt túl nagy kockázatot az uruguayi pilóta leigazolásával. Egyébként ez lesz az első alkalom, hogy a Zengő Motorsport egy külföldi pilótával (is) indul a WTCC-ben.

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408987372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása