WTCC - HONDA-GYŐZELEM SZÜLETETT AZ ARGENTÍNAI MAC3-ON

Magyar szempontból jól zárult a termasi hétvége szombati napja: miután Michelisz Norbi második lett az időmérőn, a MAC3 csapatidőfutamban győzedelmeskedett a Honda.

Az időmérő edzés után nem sokkal a MAC3 csapatidőfutam is megrendezésre került Termas de Rio Hondóban. Először a Lada pilótái gördültek pályára, azonban már az elején gondok voltak az orosz manufaktúránál, ugyanis Gabriele Tarquininek újra motorproblémái előjöttek, annak ellenére, hogy szombat reggel kicserélték az erőforrást a Vestában.

Ezután a Hondák teljesítették a kétkörös távot - a Michelisz vezette trió könnyedén bejött a Lada elé, 3,3 másodperces előnyben egy 3:32.872-es idővel.

Zárásképpen pedig jöttek a Citroenek, azonban a jó rajt ellenére a Lopez - Muller - Chilton nem tudott beférkőzni a Hondák elé, sőt, majdnem 7 tizeddel ki is kaptak. Ez az elmaradás többek között annak volt betudható, hogy Chilton küzdött a hátsó tapadással, ezáltal Mullert is feltartotta, így nem véletlen, hogy a végére Lopez alaposan leszakította a márkatársait.

Ezzel a Honda idei 5. MAC3-győzelmét aratta, eközben a Citroen "csak" 3 elsőséget számlál, egyedül a Lada nyeretlen még.

A nyitófutamot magyar idő szerint vasárnap 19:05-kor, míg a főfutamot 20:20-kor rendezik meg.

A MAC3 végeredménye:

  1. Honda - 3:32.872
  2. Citroen - 3:33.549
  3. Lada - 3:36.180

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr379168416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása