WTCC - GIROLAMI A VOLVO LEGÚJABB KISZEMELTJE?

Eltérhet a skandináv vonaltól a svéd gyártó.

A hírek szerint a WTCC szervezői szeretnék, ha jövőre is lenne a mezőnyben egy argentin szuper tehetség, miután az év végén nem csak a gyári Citroen, hanem a francia gyártó majdnem háromszoros világbajnoka, José Maria López is kivonul a világbajnokságból. Utóbbi ősztől vissza is tér a formaautózáshoz - a Formula E-ben fog rajthoz állni a Citroennel testvéri kapcsolatot ápoló DS Virgin Racing színeiben.

Az új jelölt pedig Nestór Girolami is lehet, akit a Touring Car Times szerint a Volvo szemelt ki magának. Girolami számára már nem ismeretlen a WTCC-s közeg, ugyanis tavaly a szlovák és a portugál hétvégén is rajthoz állt a NIKA Racing Hondájával. Akkor nem ment rosszul az argentin: a Slovakiaringen egy 10. és egy 11. helyet szerzett, a portugáliai második futamon pedig nyolcadik lett.

Girolami 2014-ben és 2015-ben egy Peugeot 408-as volánja mögött megnyerte a Super TC 2000 argentin túraautó bajnokságot. Az idei évben pedig egyedüli nem brazil versenyzőként a brazil Stock Car mezőnyét erősíti, ahol a pontversenyben a 28. helyet foglalja el.

A hírek szerint Girolami hétfőn akár már az egyik Volvo S60-as is tesztelheti Termas de Rio Hondóban, amennyiben a hétvége folyamán az argentin meg tud állapodni a svéd manufaktúrával.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr618954936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása