F1 - WEHRLEIN A MERCEDES DÖNTÉSÉRE VÁR 2017 KAPCSÁN

f1_grand_prix_of_germany_lrvzrvvsoopx.jpg

A Manor németje, Pascal Wehrlein olyan szempontból már várja a nyári szünidőt végét, hogy megtudja, mit tartogat számára a jövő a Forma-1-ben - ez pedig a Mercedestől függ.

A német Pascal Wehrlein már 2014 második fele óta a Mercedes Forma-1-es alakulatának a tartalékversenyzője, tavaly a német manufaktúra színeiben bajnok lett a Német Túraautó Bajnokságban. Idén pedig bemutatkozhatott a Forma-1-ben a Manor csapatánál - a debütálás jól sikerült, ugyanis a sereghajtó alakulat színeiben 10.-ként ért célba Spielbergben, megszerezve pályafutása első pontját. Ez az egy pont pedig olyan szempontból sokat jelent a Manor számára, hogy ezzel átvették a 10. helyét a Sauber-től. S ha megtartja a Manor ezt a pozíciót év végéig, akkor jelentősen nagyobb részt kaphatnak majd a FOM kereskedelmi pénzeiből.

Sokáig a sajtó még azt is rebesgette, hogy jövőre akár Nico Rosberg helyét is átvehetné a Mercedesnél, de ez a kiskapu bezárult Wehrlein előtt, amikor a csillagmárkás konstruktőr a Magyar Nagydíj előtt meghosszabbított az előző két év ezüstérmesének a kontraktusát 2018 végéig. Hamilton már korábban hosszabbított a csapattal, ugyaneddig.

Amikor pedig szóba került a nemzetközi sajtóban, hogy a Renault és Sergio Perez igencsak szemeznek egymással, noha a Force India tulajdonosa, Vijay Mallya pár hete arról számolt be, hogy a mexikói jövőre is marad a csapatánál, akkor annak kapcsán is beindult a pletykagépezet, hogy 2017-ben Wehrlein a silverstone-i székelésű, szintén Mercedes-motorokat használó alakulatnál köthet ki.

A német megerősítette a minap az Autosport.com-nak, hogy a jövője a Mercedesen múlik, tehát mielőtt bármi biztosat tudna mondani, mindenképpen konzultálnia kell Toto Wolff-al:

"Össze kell ülnöm Toto-val és a Mercedesszel, hogy megbeszéljük a jövő évvel kapcsolatos terveket.

A nyári szünet után már okosabbak leszünk."

Most Wehrleinnak arra fókuszál 100 százalékban, hogy megtartsa jelenlegi csapata számára a 10. helyet a konstruktőri tabellán, a Sauber előtt, ugyanis ez esetben a Banburry-ben székelő alakulat az év végén nagyobb részt kapna a Forma-1 Menedzsment kereskedelmi bevételeiből.

"Erre az évre az a célom, hogy pariban tartsam a csapatot az előttünk lévőkkel, ahogy tettük azt például Spielbergben, ahol még pontot is szereztünk.

Amennyiben a Sauber előtt tudjuk zárni az évet, az több pénzt hoz a Manor konyhájára, melynek révén bővíthetnénk csapatunkat, és az autót is tudnánk fejleszteni a következő évre.

Itt vagyok azért, hogy annyit tanuljak, amennyit csak tudok, továbbá azért, hogy segítsem a csapatot, amennyire tudom.

12 futam már eltelt, és a csapat a 10. helyen áll. Úgy gondolom, eddig jó munkát végeztünk, és ez az, amiért itt vagyok.

Mindig tudsz jobbat és jobbat, de csapatként jó munkát végeztünk, a fejlődés pedig az első futamtól kezdve látható.

Most pedig szükségünk lesz arra, hogy mindent beleadjunk és, hogy a lehető legtöbbet javuljunk. Ha pedig megtartjuk a 10. helyet, akkor az idei évben elvégeztünk a munkánkat."

Egyébként a német Motorsport-Magazin.com úgy tudja, hogy már a Haas is érdeklődik Wehrlein iránt a 2017-et illetően. Nem olyan régen az amerikai istálló lengyel csapatfőnöke, Günther Steiner dicsérte a német pilótát egy nyilatkozatban. Steiner úgy véli, hogy Wehrlein az egyik legtehetségesebb fiatal pilóta, Vandoorne és Ocon mellett.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr388944506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása