F1 – HAMILTON: SPÁBAN VAGY MONZÁBAN JÖN A RAJTBÜNTETÉS

f1_grand_prix_of_germany_448ywqyiz3dx.jpg

A bajnoki pontverseny éllovasa a kétségbeejtő motorhelyzete okán számol azzal, hogy Belgiumban vagy Olaszországban hátrányból kell nekivágnia a futamnak.

A Német Nagydíjon aratott győzelme után a Mercedes brit világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton 19 pontosra növelte a hátrányát az összetettben Nico Rosberggel szemben. Azonban ez a különbség a nyári szünet utáni első két futam valamelyikén biztosan változni fog számottevően.

Tudniillik, hogy az év elején Hamilton számos alkalommal ütközött olyan jellegű műszaki problémába, amely egy-egy motorkomponens cseréjével járt, s mint ismert, egy szezon során egyfajta motorkomponensből öt darabot lehet felhasználni büntetlenül.

12 futam után Hamilton turbófeltöltőből, MGU-H-ből már ötnél; belső égésű motorból, akkumulátorból és vezérlőelektronikából is már háromnál jár. Mindeközben csapattársa, Nico Rosberg eddig még egy komponensből sem használt fel háromnál többet.

A kialakult helyzetről nyilatkozott nem olyan régen Hamilton, aki így reagált az esetleges spái büntetésre:

„Remélhetőleg eleget óvtam a motoromat ahhoz, hogy a következő futamon tudjam még használni.

Az viszont kétségtelen, hogy Spában vagy Monzában sor fog kerülni a büntetésre, mert ki fogok fogyni a motorjaimból hamarosan.”

Hamilton a hockenheimi hétvége előtt még azt nyilatkozta, hogy noha vezeti 6 ponttal a pontversenyt, ő még mindig Rosberg mögött van, továbbá hozzátette, hogy egy győzelemnyi, tehát egy 25 pontos előnyt már kényelmes lenne a számára.

„Határozottan mást érzés, hogy 6 pontos előnnyel elől vagyok.” – magyarázta Hamilton.

„Őrület, hogy korábban 43 pontos hátrányom is volt, de aztán másképp alakultak a dolgok. Szóval most nagyon-nagyon boldog vagyok. De lesz egy futam, amikor eléggé hátul leszek, és nem tudom, hogy mennyit fogok veszíteni.

Nico így most az elejében fogja élvezni a vasárnapot, miközben én vágtatok át a mezőnyön… A Red Bull pedig felvette a tempót, így pedig elég nehéz lesz bekerülni a legjobb ötbe.

Megfelelően elől érzem magam vajon ezek után? Nem, továbbra sem, amíg nincs egy győzelemnyi előnyöm.”

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr308930318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása