F1 - HARMADJÁRA IS ROSBERG AZ ÉLEN

nico_rosberg_f1_grand_prix_germany_practice_yutqkk5ovosx.jpg

A Mercedes németjének, Nico Rosbergnek a mérlege továbbra is 100 százalékos hazai pályán: a harmadik edzésen sem talált legyőzőre a bajnokság második helyezettje.

A Hockenheimring szombaton is kellemes időjárással fogadta a Forma-1 mezőnyét a 11:00-kor kezdődő 60 perces harmadik edzés előtt - amellett, hogy napos volt az égbolt, 25 Celsius-fok volt a levegő hőmérséklete és a 38 Celsius-fok volt az aszfalté.

Először a hazai közönség előtt szereplő Wehrlein merészkedett ki a pályára, a német is iratkozott fel az eredményjelzőre a Manorral. 10 perc múlva Max Verstappen tört az élre, egészen addig, amíg Bottas le nem taszította őt onnan 1:16.889-es idejével. Azonban azt muszáj megjegyezni, hogy a finn már a szuperlágyakon merészkedett ki a pályára, míg a holland a lassabb, lágy keverékű Pirellikkel.

comg-3sxeaavc2s.jpg

A 17. perc környékén Vettel vette át az első pozíciót, ahonnan Rosberg rövidesen letaszította, de a német elsősége sem tartott sokáig, Hamilton jóvoltából. A britet eközben elkezdték vizsgálni, ugyanis a Mercedes nem biztonságos módon eresztette ki őt a haasos Romain Grosjean elé a bokszutcában, akit eközben váltógondok hátráltattak.

Nemsokára megszületett a szombati nap első 1:15-ös ideje, ugyanis az élen Hamilton 1:15.795-re javította meg az idejét, amely Rosberg tegnapi etalonidejénél körülbelül 3 tizeddel volt lassabb.

Amikor 25 perc volt hátra, még csak 20 pilóta rendelkezett mért idővel, ugyanis Button és Ricciardo nemigen gördültek ki addig a pályára, de pár perc múlva feliratkoztak a tabellára. A McLaren britje azonban nem volt túlságosan elégedett az autó irányíthatóságával, túlkormányozottságra panaszkodott.

A 38. percben változás történt az élen: Nico Rosberg 57 ezreddel felülmúlva Lewis Hamilton idejét átvette az első helyet, és a leintésig már ott is maradt. Mögötte a brit csapattárs lett a második. A Red Bull ausztrálja, Daniel Ricciardo, valamint a ferraris Kimi Raikkonen az utolsó 10 percben jöttek fel a 3-4. pozíciókban, megelőzve a két rivális csapat másik pilótáját, Vettelt és Verstappent. Az élmenőket a Williamsek követték, a legjobb 10-et pedig a mclarenes Alonso és a force indiás Hülkenberg zárta.

Az időmérő edzéssel fog folytatódni a nap menetrendje, délután 14 órától.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

comtgwaweaa8mun.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr338923416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása