F1 - ÚJABB FEJLEMÉNY A DUPLA SÁRGA ZÁSZLÓKKAL KAPCSOLATBAN

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting megerősítette, hogy mostantól megállítják a kvalifikációt, ha a pályán dupla sárga zászló van. Ezzel próbálják elkerülni az olyan vitatható eseteket, mint Nico Rosberg múltkori első rajtkockát érő köre.

A dupla sárga zászlós történet a múlt heti Magyar Nagydíj időmérő edzésén kezdődött, amikor is Fernando Alonso a pálya 9-es kanyarjában megforgott, majd a pályabírók dupla sárga zászlót lengettek.

A Q3-ban részt vevő 10 pilóta közül mindenki feladta a körét, egyedül Nico Rosberg fejezte be, aki ezzel meg is szerezte az első rajtkockát.

A versenyző körét megvizsgálták többször is, és megfelelőnek találták a lassítást, így az előző két év ezüstérmese megtarthatta a pole pozíciót.

Tudhattuk, hogy ez a sztori folytatódik, hiszen a csütörtöki napon rendkívül sokat foglalkoztak ezzel a kérdéssel a pilóták sajtótájékoztatóján.

A versenyzők egytől-egyig elmondták, ami gyakorlatilag a szabálykönyvben is szerepel: Dupla sárga zászlós szakasznál fel kell készülni arra, hogy esetleg meg kell állni a pályán, ugyanis történhetett egy hatalmas baleset, vagy ember lehet a pályán. Ezzel burkoltan el is mondták a véleményüket a múlt héttel kapcsolatban.

A további megbeszéléseket követően Charlie Whiting gyakorlatilag el is törölte a dupla sárga zászlót a időmérő edzésen, hiszen rögtön piros zászló lép érvénybe, amivel véget is ér minden versenyző gyors köre. Ezzel elkerülhető egy olyan szituáció, mint a múlt heti.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

Braking News F1

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr218922304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása