F1 - NINCSENEK TÖBBÉ TITKOS RÁDIÓÜZENETEK

ea62d167ff406824fd75cf9f7748879a.jpg

Amellett, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) feloldotta a rádiószigorításokat, bevezette azt a szabályt, miszerint a csapatok a jövőben nem titkosíthatják a rádióüzeneteiket.

Arról még péntek reggel beszámolhattunk, hogy a Stratégiai Csoport a csütörtöki ülésén eltörölte a rádiószigorításokat, leszámítva a felvezető körre vonatkozókat.

Azonban történt még egy változás a rádiókommunikációt illetően: mostantól a csapatok és a pilóták között nem jöhetnek létre a továbbiakban titkosított üzenetek, tehát a jövőben minden egyes üzenet nyilvánossá tehető.

Most joggal merülhet fel Olvasóinkban a kérdés, hogy a csapatok eddig bizonyos üzeneteket miképpen tudtak titkosítani? A válasz egyszerű. A bokszfalon volt egy "private" gomb, melynek bekapcsolása után az adott üzenet nem volt hallható nyilvánosan, a televíziós közvetítésben.

Viszont ennek a korszaknak vége, ugyanis a szabályzatban világosan benne van, hogy a gárdáknak innentől kezdve korlátlan hozzáférést kell biztosítaniuk a rádióbeszélgetéseikhez, azt követően, hogy autóik elhagyták a garázst.

Így tévénézők nagyobb betekintést nyerhetnek a pilóta - mérnök kommunikációba. Ugyanakkor még az is előfordulhat ezáltal, hogy a csapatok majd mindenféle furfangos kifejezéssel próbálják majd félrevezetni riválisaikat.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr918922774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása