F1 - AZONNALI HATÁLLYAL BEVEZETÉSRE KERÜLHETNEK A VIZES ÁLLÓRAJTOK

2016_monaco_gp_race_001.jpg

A Stratégiai Csoport csütörtöki genfi ülésén eldőlt, hogy akár azonnal búcsút inthetünk a lélekromboló jellegű, Safety Car mögüli rajtolásnak. Emellett a piros zászlós regulák is módosultak.

Az elmúlt időszakban, főleg a monacói és a silverstone-i futamok után volt napi szinten vitatéma a biztonsági autó mögüli gördülőrajt. Ugyanis, a hercegségben és a szigetországban is Bernd Maylander felvezetésével kezdődött meg a futam, miután az túl nedves aszfalton vette kezdetét - ezzel a futam legfőbb izgalomfaktorát kiiktatva, ami nagy szurkolói visszhangot váltott ki érthető módon.

Annak érdekében, hogy a jövőben ilyesmi tragédiának ne lehessünk szemtanúi, a jövőben az a forgatókönyv lesz érvényben túl vizes pálya esetén, hogy a verseny biztonsági autós körözéssel kezdődik meg, tehát a Safety Car mögött megtett körök ugyanúgy bele fognak számítani a versenytávba. DE! Ha már a versenyirányítás úgy látja, hogy ideálisak a körülmények a versenyzéshez, akkor a felvezető kocsi kiáll a mezőny elől, amely egy állórajttal fogja folytatni a futamot. Ami viszont újdonság lehet, hogy csak az első, versenytempóban megtett kör végén lehet leváltani az esőgumikat.

Egyelőre az még kérdéses, hogy a módosítás mikor léphet életbe. Egyes források szerint akár már a mostani hétvégén is bevetésre kerülhet, viszont ha a Nemzetközi Automobil Szövetség szabályba akarja foglalni, akkor az egy hosszabb folyamat lenne, ugyanis a változtatásnak zöld utat kell adnia a Forma-1 Bizottságnak és a Motorsport Világtanácsnak.

A Stratégiai Csoport egy, a piros zászlóval kapcsolatos szabályváltoztatást is jóváhagyott, miszerint 2017-től a piros zászlós fázisok alatt tilos lesz hozzányúlni az autókhoz, tehát még kereket sem lehet cserélni majd rajtuk.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr948921092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.07.29. 07:27:12

Ezzel a sok idióta szabállyal tették tönkre a F1-et. 10+ éve leszoktam róla, de valahányszor újabb szabálymódosításról olvasok, mindig felmegy bennem a pumpa. Ha ennyire féltik a versenyzők testi épségét, rendezzék az egészet szimulátorokban! Olcsóbb is, senki sem sérül meg, ha baleset történik, a nagy többség meg úgyis tévén nézi.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása