WEC - AUDI-POLE A NÜRBURGRINGEN

13716246_1167392926650493_713948319519029257_n.jpg

Az Audi #7-es egysége szerezte meg az első rajtkockát az Endurance Világbajnokság 6 órás nürburgringi futamára. Mellőlük a másik Audi indulhat majd, míg a Porschék a második sorban sorakozhatnak fel.

Az LMP1-es kategória időmérő edzését az Andre Lotterer - Marcel Fassler páros nyerte 1:39.444-es időeredménnyel. A márkatárs autó Lucas Di Grassival, Oliver Jarvisszal és Loic Duval-lal ennél két tized másodperccel autózott lassabbat, a Porsche #1-es és #2-es egysége pedig egyaránt négy tizeddel maradt el a pole időtől. A Toyota nem teljesített túl jó kvalifikációt, és csak az 5-6. helyen végeztek, de az előző futamot, a Le Mans-i 24 órást az utolsó körben drámaian elveszítő Anthony Davidson bízik benne, hogy a futamon sokkal jobb tempójuk lesz és felvehetik a versenyt a két német riválissal. 

A privát LMP1-es széria ezúttal is a Rebellion elsőségét hozta, a svájciak két autóját azonban elválasztotta egymástól a ByKolles autó Simon Trummer-rel, Oliwer Webb-el és Pierre Kaffer-rel. 

Az LMP2-ben az Oreca Nissan szerezte meg a kategória első helyét Roman Rusinov, Alex Brundle és René Rast közbenjárásával. 

A GTE Pro kategóriában pedig a Le Mans-ban még gyengélkedő Aston Martin nyerte a kvalifikációt, méghozzá a #95-ös egységgel, azaz a két dán pilótával, Nicky Thiim-mel és Marco Sorensen-nel. Az Am kategóriában a Patrick Long féle Porsche 911 indulhat az első rajtkockából. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr738910766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása