F1 - ÖTÖDJÉRE NYERT A HUNGARORINGEN HAMILTON

lewis_hamilton_f1_grand_prix_hungary_db2t259igo7l.jpg

A Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton mai győzelmével a hungaroringi örökranglista élére tört, amellett, hogy átvette a világbajnoki pontversenyben a vezetést, idén először.

13709991_634771380013181_3248812413338232563_n.jpg

Az elmúlt két év futamaira alapozva sokan bizakodtak abban, hogy a Hungaroringen újra borul a papírforma, ami a Mercedes-fölényt illeti - azonban az ebben bizakodóknak csalódniuk kellett a 31. Magyar Nagydíj alkalmával.

Ugyanis a német márka precízen kontroll alatt tudta tartani a versenyt, igaz, pilótái között változott a sorrend, de már a rajt utáni métereken, ugyanis Lewis Hamilton remekül kapta el a rajtot, s miután az 1-es kanyarban megvívott a 3. helyről még jobban rajtoló Daniel Ricciardóval, átvette a vezetést. Majd a 2-es kanyarban Rosberg is elment a Red Bull ausztrálja mellett, így visszavéve a második pozíciót.

A rajt után pedig érdemi események már nemigen történtek, egyedül a 14. helyről remek taktikával felzárkózó Kimi Raikkonen és a Red Bull stratégiája miatt visszaeső Max Verstappen szoros csatája okozott izgalmas másodperceket. A Ferrari- és a Red Bull-pilóta a küzdelmük folyamán össze is akadtak az 57. körben, három körrel később pedig majdnem újból koccantak. Végül Verstappen jött ki győztesen a küzdelemből, ötödik lett.

Lewis Hamilton pedig magabiztosan autózva nyerte meg a 70 körös Magyar Nagydíjat - ezzel a Mercedes címvédője idei 5., pályafutása 48. és a hungaroringi 5. győzelmét szerezte meg, ráadásképpen pedig idén először az élre tört a VB-pontversenyben. Ugyan a pole-ból induló csapattársa, Nico Rosberg még megpróbált rá közeledni a végén, ám az előzési kísérletig már nem jutott el. A német végül a második helyen ért célba, szűk két másodperces hátrányban. A dobogó legalsó fokára pedig Daniel Ricciardo állhatott fel a Red Bull színeiben, így az ausztrál idén második alkalommal, a Hungaroringen pedig sorozatban harmadjára pezsgőzhetett.

13728999_634772006679785_7034985480011252493_n.jpg

Sebastian Vettel a Ferrarival eléggé közel volt ugyan a korábbi csapattársához, de megelőzni már nem tudta, így negyedikként ért célba, megelőzve a futam első ötödének a végétől kezdve nagy csatát vívó Verstappen - Raikkonen párost. Fernando Alonso idén harmadjára szerzett pontokat a McLaren-Hondával, a kétszeres világbajnok a hetedik helyen ért célba, honfitársa, Carlos Sainz (Toro Rosso) előtt. Bottas (Williams) és Hülkenberg (Force India) zárták a pontszerzők névsorát. A versenyen 21 pilóta célba ért a 22-ből, ugyanis a futam folyamán amúgyis nagyon szerencsétlen Jenson Button az utolsó 10 körben kiállt műszaki hiba miatt.

A futam leggyorsabb köre Kimi Raikkonené (Ferrari) lett, miután az 52. körben futott egy 1:23.086-os időt. A verseny legjobb kerékcseréjét pedig a Mercedes hajtotta a végre - a német istálló szerelőbrigádja 2.15 másodperc alatt cserélte le a kerekeket Nico Rosberg autóján, mindössze egy századdal felülmúlva az első kilenc futamon ezen a téren domináló Williams futambéli legjobbját: a grove-iak Bottas autóján "csak" 2.16 másodperc alatt cserélték le a négy Pirellit.

A Hungaroringre a vasárnapi nap folyamán 75 ezren látogattak ki, a hétvégi összesített helyi nézőszám pedig 176 ezer nézőre rúg - áll a Hungaroring közleményében.

A Forma-1 idei szezonja pedig a Hockenheimringen fog folytatódni a jövő hétvégén - ez lesz az utolsó futam a 4 hetes nyári szünet előtt.

Élő közvetítésünk a Magyar Nagydíjról EZEN A LINKEN érhető el!

A Magyar Nagydíj hivatalos végeredménye: 

vegeredmeny.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238911446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása