F1 - VERSTAPPEN CSAK KÉT EZREDDEL (!) KAPOTT KI ROSBERGTŐL AZ UTOLSÓ EDZÉSEN!

nico_rosberg_f1_grand_prix_hungary_practice_2u8ljweo71nl.jpg

Az időmérő előtti utolsó szabadedzésen is a mercedeses Nico Rosberg volt a leggyorsabb, de csak 0,002 másodperccel verte meg a másodikként záró Red Bull-pilótát, a 18 éves Max Verstappent!

A péntek délutáni edzés után a melegebb és naposabb időjárási körülmények között megrendezett szombat délelőtti tréninget is be tudta húzni a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg, aki 1:20.261-el megfutotta a hétvége leggyorsabb köridejét.

Azonban ez nem jelent semmit, ugyanis nagyon úgy fest, hogy a Mercedes aggodalma beigazolódni látszik, ugyanis a Red Bull hollandja, a tréning első fél óráját a garázsban töltő Max Verstappen mindössze két ezreddel (!) kapott ki a világbajnoki tabella éllovasától, amely nagyjából 10-11 centiméternek felel meg a 4381 méteres pályán. Úgyhogy ha a délutáni időmérőn is hasonlóak lesznek a körülmények, akkor az osztrák istálló nagyon is veszélyes lehet a patinás német márka elsőségére a Hungaroringen.

A sormintához igazodva a 3. és a 4. helyen is egy Red Bull és egy Mercedes zárt, Daniel Ricciardo és Lewis Hamilton révén - az ausztrál és a brit lemaradása már fél másodperc volt, de kettejüket csak 43 ezred választotta el. A ferraris Kimi Raikkonen sem volt messze ettől a kettőstől az ötödik helyen, a 2007-es világbajnok csak 6 századdal futott lassabb kört, mint a címvédő Hamilton, azonban csapattársának, Vettelnek adott bő 3 tizedet.

Az élbolyt kisebb meglepetésre egy McLaren-Honda követte a 7. pozícióban, Fernando Alonso 1:21.584-es idejének köszönhetően. Igaz, 2005 és 2006 világbajnoka csak századokkal verte meg a mögötte záró Valtteri Bottast (Williams) és Sergio Perezt (Force India), de mindez nem változtat azon a tényen, hogy a McLaren teljesítménye felívelőben van, így egyáltalán nem elképzelhetetlen az, hogy az időmérő edzés harmadik szakaszában akár mind a két MP4-31-es ott legyen.

Kellemes meglepetést okozott az idei évben eddig csak szenvedő és vergődő gyári Renault is, ugyanis Jolyon Palmerrel zárult a TOP 10, de Kevin Magnussen 12. helye is igencsak biztató, közéjük Massa fért be a Williamsszel.

A középmezőnybe még a mclarenes Button és a két Haas fért be, míg a hátsó harmadban a két Toro Rosso, Nico Hülkenberg, a két Sauber és a két Manor zárt.

Az időmérő edzés 14:00-kor kerül megrendezésre, az eseményről pedig élő szöveges közvetítést fogunk biztosítani, ahogy tettük azt a hétvége folyamán többek között a harmadik szabadedzés esetében.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cocqtz9xeaabayo.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr318909186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása