F1 - AZ FIA KEGYETLENÜL BÜNTET PÁLYAELHAGYÁS ESETÉN

Az F1 versenyigazgatója, Charlie Whiting megerősítette, hogy akár bokszutca-áthajtásos büntetést is kaphat az a versenyző, aki nem veszi figyelembe a pálya határait.

Az újraaszfaltozott Hungaroringen többféle szigorítást is bevezettek, többek között a 4-es és 11-es kanyarban elektronikus szenzorokat helyeztek el, ami képes lemérni, ha az autó szélesen fordul, elhagyva ezzel a pályát.

Whiting most elmagyarázta a versenyzőknek, hogy nem lesz semmiféle tolerancia, ha valaki szélesen fut. Az időmérőn rögtön elveszik az adott kört, három pályaelhagyás esetén pedig az ügy a stewardok elé kerül.

Ha valaki a versenyen követ el három pályaelhagyást, akkor fekete-fehér zászlóval figyelmeztetik őt, utána a stewardok elé kerül az ügy.

Sebastian Vettel szerint egyszerűbb lenne e helyekre újra sóderágyat telepíteni, ekkor biztos nem futnának szélesebben.

Ha valóban ennyire szigorúan fogják nézni a pályaelhagyásokat, akkor izgalmas időmérőre számíthatunk.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr548909208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása