GP2 - GASLY LEGYŐZHETETLEN VOLT PÉNTEKEN

_sbb6387_3745943.jpg

A Red Bull Forma-1-es csapata által protezsált Pierre Gasly domináns teljesítményt nyújtott a GP2 Magyar Nagydíjának pénteki napján - a francia előbb a szabadedzésen mosta le a mezőnyt a pályáról, míg az időmérőn a Prema autójával fölényesen szerezte meg a pole pozíciót.

A hétvégén nem csak a Forma-1 mezőnye látogatott el a Hungaroringre, hanem a királykategória előszobájának tartott GP2-es széria is tiszteletét teszi a magyarországi helyszínen.

Az ifjoncok egy 45 perces szabadedzéssel kezdték meg a hétvégét, amely a premás Pierre Gasly győzelmével zárult. A francia 1:27.138-as idejénél több, mint négy tizeddel volt lassabb a DAMS britje, Alex Lynn, míg a képzeletbeli dobogó legalsó foka az ART színeiben versenyző Sergey Sirotkiné lett. A legjobb 10-be még Marciello (Russian Time), Matsuhsita (ART), Nato (Racing Engineering), Rowland (MP), Giovinazzi (Prema), Ghiotto (Trident) és Canamasas (Carlin) fért be.

A félórás időmérőn pedig Gasly még nagyobb vereséget mért a mezőnyre, ugyanis a pole pozícióhoz elegendő idejét már félidőnél megfutotta, utána még pár ezredet tudott rajta javítani a premás, végül 1:25.612-es idővel lett az időmérő győztese. A Red Bull növendéke ezzel majdnem 6 tizedet vert a második pozícióban záró Sergey Sirotkinra, aki az ART gépét behozta a második helyre, de az orosznak is volt egy kényelmes, majdnem három tizedmásodperces előnye a harmadik helyen végző Prema-pilótával, Antonio Giovinazzi-val szemben.

Az olasz pilóta mögött Nobuharu Matsushita (ART) zárt negyedikként, míg a holnapi főfutamon a harmadik sorból Norman Nato (Racing Engineering) és Luca Ghiotto (Trident) indulhatnak. A TOP 10 Arthur Pic-kel (Rapax), Raffaele Marciello-val (Russian Time), Jordan Kinggel (Racing Engineering) és Marvin Kirchhöferrel (Carlin) lett teljes. A DAMS duója kisebb meglepetésre csak a 11-12. helyeken tudtak zárni.

Egyébként Gasly számára a pole bezsebelése 4 pontot ért, így az összetettben utolérte csapattársát, Giovinazzit, tehát a Prema kettőse már 1 ponttal van lemaradva a tabellát vezető Oliver Rowlandet.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr578908134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása