F1 - WEHRLEIN SZERINT A MANOR ERŐSEBB LESZ 2017-BEN

A Forma-1 legújabb pontszerzője, Pascal Wehrlein úgy véli, hogy a következő év messze sikeresebb lehet az ideinél. A német azt is elhintette, hogy minden bizonnyal jövőre is a briteknél fog versenyezni, ezzel gyakorlatilag megerősítve Nico Rosberg helyét a Mercedesnél.

Bármilyen furcsán hangzik, a Manor csapat 2015-ben indult hatalmas fejlődésnek. A 2014-es év a Marussia csapata csődbe ment, a jogutód Manor pedig többek között a Jules Bianchi által szerzett monacói 9. helynek köszönhető pénzdíjak, valamint egy új tulajdonosnak köszönheti, hogy 2015-ben ott tudtak lenni a rajtrácson.

Az évet teljes mértékben feláldozták, hogy 2016-ban egy versenyképesebb szezont zárhassanak. Akkor egy 2014-es átalakított autóval, illetve egy 2014-es, nem túl erős Ferrari motorral versenyeztek. Egész évben 2015-re készültek. Teljesen új autót építettek. Partnerséget kötöttek a Williams és Mercedes csapatokkal.

Az idei évben ugyan továbbra sem mondhatjuk azt, hogy a csapat rendszeresen a pontszerző helyekért harcolnak, sőt, rendszerint a mezőny végén tanyáznak, viszont az autó felzárkózott a mezőnyre, és alkalmanként akár villantani is lehet vele.

Pascal Wehrlein egy megfelelő taktikával és zseniális vezetéssel, na meg persze a megfelelő körülményeknek köszönhetően megszerezte pályafutása első pontját, ennek megfelelően pedig a Manor első pontját is, ami nagyon jól jöhet még év végén, hiszen a Sauber elé kerültek a bajnokságban.

A DTM tavalyi bajnoka természetesen jövőre nagyobb teljesítményt vár csapatától és elmondta, hogy lehetőség híján boldogan marad még egy évet a kiscsapatnál.

"Természetesen a Mercedes a fő célom, valamint versenyeket és remélhetőleg bajnokságokat nyerni, de ha nincs lehetőség most oda kerülni, akkor boldog leszek, hogy még egy évet eltölthetek a Manornál.

Nagyon szeretem a csapatot és azt is, hogyan működik. Úgy gondolom, hogy ők is így gondolkodnak rólam, szeretnek velem együtt dolgozni.

Úgy vélem, hogy a jövő év egy nagy esély minden csapat számára, hogy fejlődjenek egy nagyot. Az új szabályokkal mindig egy kicsit a sötétben tapogatózunk. Meg kell találni a megfelelő irányt. Az új szabályokkal az első évben nem tudhatod, hogy ki lesz versenyképes és ki nem.

Szerintem a Manor versenyképes lehet jövőre. Néhány ember csatlakozott tavaly év végén és most év elején is, de akkor már az idei autó elkészült, szóval a jövő évi autón értelemszerűen többen dolgoznak és jobb is lesz remélhetőleg."

Remélhetőleg igaza lesz és a csapat jövőre a pontszerző helyekért harcolhat. Jó lenne látni ismét egy Force India-szerű fejlődést. Ők 2008-ban szintén esélytelenek voltak a pontszerzésre, és nézzük meg, hol tartanak most. A csapat szerint akár a konstruktőri negyedik hely is elérhető. Bármi lehetséges.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158904972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása