F1 - VAJON ROSBERG MEGÚSZHATJA-E A VÁLTÓCSERÉT ÉS AZ AZZAL JÁRÓ BÜNTETÉST?

nico_rosberg_f1_grand_prix_hungary_previews_xegc7bnfa_hl.jpg

A Mercedesnél remélik, hogy Nico Rosberg autójában elkerülhető lesz a váltócsere, ezáltal megúszva az 5 rajthelyes büntetést.

Mint ismeretes, a Brit Nagydíj vége felé Nico Rosberg váltógondokkal küzdött - a komoly műszaki baj elkerülése érdekében pedig azt az utasítást kapta csapatától, a Mercedestől, hogy kerülje el a 7-es fokozatot.

Ezen rádióüzenet ugyan megelőzte a nagyobb bajt, ugyanakkor teremtett egy másik bajt, ugyanis megszegte az FIA Sportszabályzatát, úgyhogy emiatt a németet egy 10 másodperces időbüntetéssel sújtották.

A Mercedesnek egészen a Hungaroringig kellett várnia arra, hogy a váltó a Nemzetközi Automobil Szövetség szupervíziója alá kerülhessen. A csapat szerencséjére a kezdeti diagnózisok nem mutattak ki károsodást.

A németek azonban csak akkor tudnak majd dönteni a váltó sorsáról, miután Rosberg azt pályára viszi a pénteki szabadedzések folyamán.

Ugyanakkor a Mercedes szóvivője elárulta, a csapat optimista azzal kapcsolatban, hogy a váltó alkalmas lesz a versenyzésre.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr788905196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása