F1 - HURRÁ: VÉGET VETHETNEK A BIZTONSÁGI AUTÓS RAJTOKNAK!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_great_britain_olgwh2nr5d4l.jpg

Hosszú idők után először egy olyan szabályváltozás léphet életbe a Forma-1-ben, melynek mindenki örülni fog!

A Nemzetközi Automobil Szövetség az esőnek köszönhetően nem megfelelő állapotú pályára hivatkozva Monacóban és az legutóbbi hétvégén, Silverstone-ban is biztonsági autós rajtot rendelt el, ezzel egy-egy izgalomfaktor elpusztítva a versenyek menetéből. Ezen esetek után pedig érthető módon fel voltak háborodva, ezúttal viszont a jajkiáltások nem süket fülekre találtak.

A jövő heti Német Nagydíj alkalmával a 11 csapatvezető és az FIA-versenyigazgató, Charlie Whiting tárgyalóasztalhoz ül, s egyeztetnek azon szabályváltozásról, miszerint a jövő évtől kezdve (végre valahára) véget vethetnek a Safety Car mögötti rajtok korszakának.

Ennek megvalósítása pedig úgy lenne lehetséges, hogy a túl vizes pálya esetén továbbra is a biztonsági autó mögött telnének körök, de amikor már megfelelő állapotú az adott aszfaltcsík, akkor a Safety Car távoztával nem gördülőrajtot, hanem állórajtot fog abszolválni a mezőny, hogy a piros lámpák után megszokott izgalmak ezen alkalmakkor se maradjanak el.

A biztonsági autó mögött megtett körök természetesen bele fognak számítani a versenytávba, kerékcsere pedig csak az első versenytempóban megtett kör után lesz majd lehetséges.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr78905920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása