FORMULA E - DA COSTA AZ ANDRETTINÉL FOLYTATHATJA?

1933826_752405858228547_5091506481622301953_n.jpg

A hírek szerint a következő szezonban a portugál Antonio Félix Da Costa az MS Amlin Andretti pilótája lehet.

Ha igazak a legfrissebb hírek, akkor a Formula E 2016/2017-es szezonnak az MS Amlin Andretti Robin Frijns - Antonio Félix Da Costa párossal vág neki. Olyan téren előnyös lenne ez a döntés, hogy a holland és a portugál már ismerik egymást korábbról, hiszen versenyeztek egymás ellen a Formula Renault 3.5-ös bajnokságban.

Az átigazolás egyelőre a portugál nem erősítette meg, azonban elmondta, hogy vannak opciói a következő szezonra, valamint Robin Frijns is igencsak dicsérte a nyilatkozatában:

"Van egy néhány lehetőségem a jövő kapcsán, nem gondolom, hogy a jelenlegi csapatomnál ragadok. 

Frijns egy kedves srác, már volt néhány mókás pillanatunk a pályán kívül. A pályán pedig mindig is fair küzdelmet vívtunk egymással."

A spekulációk szerint Da Costa Andrettihez való átigazolása úgy jöhetne létre, hogy az amerikai csapat és a BMW között valamiféle partneri kapcsolat alakulna ki, ez pedig azért is fontos, mivel a Red Bull korábbi Forma-1-es tesztpilótája a német márkával versenyez a Német Túraautó Bajnokságban, immár 3. éve.

Habár az Andretti csapatnak már vannak partneri megállapodásai rivális autómárkákkal, nevezetesen a Hondával és a Volkswagennel. Előbbivel az IndyCar-ban, utóbbival a Globális Ralikrossz bajnokságban - ezen szempontból nézve pedig az Andretti és a BMW között biznisz valószínűtlen.

Ugyanakkor bennfentes értesülések szerint a BMW igencsak érdeklődik a Formula E iránt, annak ellenére, hogy többek között a biztonsági autót is a német gyártó biztosítja az elektromos széria számára.

Viszont az értesülések szerint müncheni manufaktúra addig várni szeretne a jelentősebb szerepvállalással, amíg az autók nem lesznek képesek arra, hogy teljesítsenek egy komplett versenytávot - ez pedig az 5. szezonnál korábban nem várható.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408903950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása