F1 - A LOTUS 57 MILLIÓ FONTOS VESZTESÉGGEL ZÁRTA A 2015-ÖS ÉVET

pastor_maldonado_f1_grand_prix_abu_dhabi_qualifying_9jldayrg830l.jpg

A legfrissebb jelentésekből kiderül, hogy a Lotus F1 Team nem kevesebb, mint 57.000.000 fontos veszteséget könyvelhetett el a 2015-ös év kapcsán.

Ez pedig egy drasztikus változást jelent a 2014-hez képest, amikor "csak" 5.7 millió fontot bukott el az enstone-i gárda.

Már a 2014 sem leányálom a Lotus számára, viszont a 2015-ös évhez viszonyítva maga volt a mennyország, ugyanis a tavalyi esztendő folyamán a csapatnak számos nehézséggel kellett megbirkóznia anyagi problémákból adódóan, tulajdonképpen óráról-órára éltek az enstone-iak. A Renault viszont csak nagyon későn, 2015. december 18-án hozta meg a döntést a csapat átvételét illetően, a francia autómárka nevének a felvétele pedig csak 2016. február 3-án vált biztossá.

2014-ben a Lotus pénzügyi forgalma 114.7 millió font volt, egy évvel később pedig már 78.4 millió font - ez több, mint 36 millió fontnyi változás, egy év alatt.

Mindeközben a Renault azon ügyködik a 2016-os terveket illetően, hogy átstrukturálja a céget, a költekezést megfelelő mértékben tegye, s találjon befektetőket.

A pályán a Renault szeretne javítani a teljesítményén a szezon második felében, azonban még így sem borítékolható a tavalyinál előkelőbb helyezés, ugyanis tavaly nemigen fejlesztették az autót.

Az is kiderült, hogy a 2017-es és a 2018-as szezonokra a Red Bull-lal és a Toro Rossóval kötött motorpartneri szerződések is közrejátszottak abban, hogy a Renault ennyire elkötelezze magát a száguldó cirkusz mellett.

A számadatokból arra is fény derült, hogy tavaly 475 dolgozója volt a Lotusnak, amely 11-el több, mint egy évvel korábban. Emellett a csapat tulajdonában van 46 történelmi autó is, melyek közül kilencet kölcsönöznek rendszeresen a szponzorok és a technikai partnerek. 24 Enstone-ban, a maradék 13 pedig a világ különböző pontjai, raktárakban lelhető fel.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr488902138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása