F1 - A HONDA KÖVETKEZŐ MOTORFEJLESZTÉSE 4-5 VERSENY MÚLVA VÁRHATÓ

jenson_button_f1_grand_prix_great_britain_4zmjoiatbeql.jpg

A Honda Forma-1-es részlegének vezetője, Yusuke Hasegawa elárulta, hogy a következő motorfejlesztés bevetésével körülbelül 4-5 futamot terveznek várni.

Mint ismeretes, a Brit Nagydíj előtt a Honda 2 zsetont is beáldozott a belső égésű motor beviteli rendszerének a fejlesztésére. Ennek célja az volt, hogy az égési hatásfokot és a teljesítményt javítsa, továbbá az, hogy visszanyerjék azokat a lóerőket, amelyeket a Kanadai Nagydíjat megelőző turbófrissítéssel áldoztak be a múlt hónapban.

Hasegawa elárulta, hogy az új belső égésű motorral a Honda célja továbbra is a jó eredmények elérése lesz. Eközben pedig a gyárakban sem lesz leállás, a Honda a továbbiakban is fejleszteni fogja az erőforrását, melyhez még 10 módosító ponttal rendelkeznek.

"Erőfeszítéseinkkel továbbra is azon vagyunk, hogy javítsunk a motorunkon. A számadatok kecsegtetőek voltak, úgyhogy már elő kell készülnünk. Következő fejlesztésünket nem egy pár versenyen belül, hanem mondjuk 4-5 futam múlva tervezzük bevetni." - nyilatkozta az Autosport-nak Hasegawa.

Majd a japán szakember hozzátette, hogy a tervek szerint a szezon végéig felhasználja a Honda a hátralévő 10 zsetonját, de csak szabályos, előre kidolgozott lépesekkel.

Hasegawa a silverstone-i hétvégére hozott fejlesztésekkel elégedett volt, amelyek számottevő mértékű fejlődést generáltak. Immár pedig az autó teljesítménye is kezd egész jó lenni, ezt az is mutatja, hogy az időmérőn Alonso a Q3-ban egy jó körrel a 8. lett volna, de az FIA elvette azt az idejét a pályahatárok megszegése miatt. A japán mindemellett biztos abban, hogy a továbbiakban csökkenteni fogják a hátrányukat.

A Toro Rosso spanyolja, Carlos Sainz Jr. is elismerte, hogy a Honda az elmúlt időszakban nagy előrelépéseket tett meg, és már egészen közel van a tavalyi Ferrari-motorhoz. Hasegawa vegyes érzelmekkel fogadta a toro rossós második mondatát, nem biztos, hogy ez volt a helyes megnyilvánulás a részéről.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr758900366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása