F1 - GASLY ÚJRA AUTÓBA ÜL

pierre_gasly_f1_testing_silverstone_9mjaq5e1wpbl_1.jpg

A Red Bull protezsáltja, Pierre Gasly a jövő hét elején vezetni fogja az energiaitalos csapat 2013-as autóját, egy pirellis gumiteszt keretein belül.

Mint ismeretes, a múlt hét folyamán két alkalommal is sor került Pirelli-gumitesztre. Kedden és szerdán Pascal Wehrlein a 2014-es Mercedesszel állt az olasz-kínai gumicég rendelkezésére a silverstone-i tesztsorozat folyamán, míg szombaton Fioranóban a Ferrari biztosított egy 2014-es gépet a Forma-1 hivatalos gumibeszállítója számára, a volán mögött Antonio Fuocóval.

Hétfőn és kedden pedig a Pirelli utolsó olyan, a 2017-es szezonra való felkészülést szolgáló tesztjére készül Vallelungában, melyet még a jelenlegi méretű, ám jövő évi összetételű gumikkal és egy 2012-2014 közötti autóval abszolválnak. Ezúttal pedig a Red Bull a soros a gumigyártónak való segédkezésben. Az energiaitalosok pedig a 2013-as világbajnoki gépet, valamint a francia Pierre Gasly-t fogják a Pirelli rendelkezésére bocsájtani. A GP2-ben viaskodó Gasly legutóbb a múlt heti silverstone-i gyakorláson ülhetett Forma-1-es autóba, akkor a Red Bull idei autóját vitte pályára.

Augusztusban pedig kezdetét veszi a 2017-es szezonra való lényegi felkészülés, ekkortól kezdve már a jövő évi szabályoknak megfelelően átalakított 2015-ös autóké, valamint a jövő évi méretű és összetételű gumiké lesz a főszerep. A Pirelli ebben a felállásban 10 tesztet és 22 tesztnapot fog lebonyolítani az ezen a linken elérhető, korábbi cikkünkben leírtaknak megfelelően.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr598896512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása