DTM - JAMIE GREEN MEGÁLLÍTHATATLAN VOLT VASÁRNAP ZANDVOORTBAN

13754601_10154384135731151_3194314915560869843_n.jpg

Az Audi pilótája magabiztosan szerezte meg a győzelmet, miközben a Mercedesek sorra kihullottak mögüle. A dobogóra az erős hétvégét záró Gary Paffett, valamint Green márkatársa, Edoardo Mortara ért még fel. 

A Német Túraautó Bajnokság második holland futama brit kettős győzelemmel zárult, a verseny azonban nem erről, hanem a rengeteg ütközésről, összeakadásról, illetve a Mercedesek drámai defektjeiről marad emlékezetes. 

A futam előtt azonban rendeztek még egy szabadedzést és természetesen egy időmérőt is. Az FP3 előtt pár órával kiderült, Adrien Tambay tagnapi balesete következményeként úgy megsértette karját, hogy nem tud részt venni a mai napon, így az Audi gyors helyettesként René Rast-ot kereste meg. Az edzésen aztán tisztává vált, hogy a Mercedes továbbra is a leggyorsabb, de a riválisok közelebb kerültek hozzájuk. Ez az időmérőn be is igazolódott, mert annak ellenére, hogy Paffett 2., Vietoris 3. és Wickens 5. helye három autót eredményezett a stuttgartiaknak a legjobb öt között, a pole pozíciót nem ők, hanem az audis Jamie Green szerezte meg. Green azonban sokáig vizsgálat alatt volt, mert túl nagy sebességgel haladt a boxutcában, de végül nem vették el tőle az első rajthelyet, hanem csak egy pénzbüntetést.

13729057_10154384135191151_5173513055593016637_n.jpg

Akárcsak tegnap, ma is a rajtnál kezdődtek a galibák, amikor Augusto Farfus kiütötte Timo Scheidert. Az ütközet eredménye, hogy utóbbinak fel kellett adnia a versenyt, Farfust pedig megbüntették. A brazil enyhén szólva sem teljesített egy erős hétvégét... Elöl közben Robert Wickens jó rajtot fogott, és az első kanyarban már harmadikként fordult Green és Paffett mögött, majd pár körrel később márkatársát is lenyomta, feljőve ezzel a második helyre. Itt azonban megtorpant. Hiába támadta körökön keresztül Greent, végül nem tudott előzni, ráadásul a kötelező boxkiállásra is ugyanabban a körben érkezett, mint riválisa, így nem volt esélye előzni. Green innentől kezdve mondhatni "sétakocsikázással" elért a célig, és megnyerte a versenyt, mögötte azonban voltak érdekes történések.

Christian Vietoris és Edorado Mortara a negyedik-ötödik helyen harcoltak, de nem csak a pályán vívtak egymással - az Audi ugyanis a boxkiállásnál ráengedte az olaszt a Mercedes pilótájára. Végül maradt a sorrend kettejük között, Mortara ugyanis megcsúszott a boxkijáraton, így Vietoris vígan visszavehette a pozíciót. 

Aztán jött a dráma a futam utolsó öt percében. A középmezőnyben ment az "öldöklés", mindenki támadott mindenkit és elég keményen versenyeztek egymással a fiúk, a figyelem pedig egészen addig erre irányult, míg át nem kapcsolt a kamera Robert Wickens lelassuló Mercedesére. A kanadait tegnap hiába nyert, a Norisring után ismét utol érte a balszerencse, ugyanis bal első gumija defektet kapott, ismeretlen okokból. A probléma azonban Mercedes-specifikusnak bizonyosodott, ugyanis egy és ugyanazon a körben márkatársa, Christian Vietoris is defektet szenvedett, így a stuttgartiak két TOP 4-es autója is újabb boxkiállásra szorult, ezzel pedig kiszorultak a pontszerző helyekről. Ez főleg Wickenst érinti keményebben, aki a futam előtt második volt az összetettben, de újabb balszerencséje után megint visszaesett. Annak ellenére, hogy "bajnokesélyeshez méltó munkát végeznek a csapattal minden hétvégén. Már csak a szerencse hiányzik!" - ezt írta Wickens közösségi oldalán.

13700035_10154384136651151_4356083383387040930_n_1.jpg

Jamie Green idei első győzelmének köszönhetően feljött az összetett második helyére, Marco Wittmann pedig megtartotta vezetését a BMW-vel. A DTM legközelebb augusztusban tér vissza az oroszországi Moscow Raceway-en. 

A második futam végeredménye:

dtm_r2_zandvoort.jpg

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr838897172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása