F1 - SANTINO FERRUCCI EGYELŐRE KIZÁRJA A FORMA-1-BE VALÓ UGRÁST

Santino Ferrucci egyelőre nem lát esélyt arra, hogy a közeljövőben bemutatkozhat a Formula-1-ben, annak ellenére sem, hogy élvezte azt a két napot, amit a Haas csapat autójában töltött a Brit Nagydíjat követő tesztnapokon.

Az amerikai versenyző a második napot a hetedik leggyorsabb pilótaként teljesítette. A legjobb ideje 1:33.141-es volt. Amikor megkérdezték, hogy hogyan szeretne az F1-ben bemutatkozni, akkor elmondta, hogy nem szeretné azt az utat követni, amit Max Verstappen, Daniil Kvyat, vagy Kimi Räikkonen, akik rettentő fiatalon kerültek be, több kategóriát is átugorva ezzel.

"Nem szeretnék gyorsan a Formula-1-be kerülni. Rengeteg mindent kell még tanulnom. Nagyon sok minden múlik azon, hogy hogyan sikerül az idei szezonom a GP3-ban, aztán majd Spa, vagy Monza környékén meghozunk egy bizonyos döntést. Meglátjuk, hogy feljebb léphetek-e a GP2-ba, vagy maradnom kell még egy évet a GP3-ban. Ez sosem árt."

Amikor Max Verstappen került szóba, akkor csak dicsérni tudta korábbi ellenfelét.

"Úgy vélem mindenki tudja, hogy Max mennyire különleges. Versenyeztem ellene a Forma-3-ban még 2014-ben, szóval én tényleg elmondhatom, hogy egy nagyon jó versenyző és egyben nagyon okos is. A gokartból rögtön a Forma-3-ba került, majd 1 év után bemutatkozhatott a Forma-1-ben. Ilyet nem láthatsz minden nap. Egyetlen versenyző jut eszembe, aki így mutatkozott be, az pedig Kimi Räikkonen.

Ez nem szerepel a terveim között, hogy hasonlóan mutatkozzak be. Természetesen én is Formula-1-es versenyző akarok lenni, viszont jobban szeretem, ha egy versenyző többet fejlődik egy alsóbb kategóriában, és nagyobb érettséggel ülök majd be az autóba. Nem kell elsietni semmit sem."

Hogy a most 18 éves versenyző mikor jut lehetőséghez, azt egyelőre nem lehet megmondani, viszont GP3-as teljesítménye alapján van még mit tanulnia. 

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr378891104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása