F1 - ALONSO ISMÉT GYŐZELEMRE VEZETNÉ A MCLARENT

fernando_alonso_f1_grand_prix_great_britain_iyvn-1ili3ll.jpg

Fernando Alonso 100%-ig elkötelezett a McLaren mellett és kész a csapatot ismét a győztes irányba terelni. A spanyol nem nyaral, hanem dolgozik.

A kétszeres világbajnok továbbra is várja az áttörést, hiszen amióta elhagyta a Ferrarit, nemhogy győzelmekért, de még a dobogós helyezésekért sem harcolhat.

Mindent, amit az életben akarok, azt meg akarom nyerni. Számolom a napokat a következő futamig, ugyanis az a következő lehetőséget jelenti:

"Nem kérdés, hogy van még frusztráció. Ott állok mindenki felett és meggyőződöm róla, hogy senki sem lazsál, nem nyaralnak sokat, ugyanis én sem nyaralok."

Alonso határozottsága nem enyhült egy kicsit sem, addig a menedzsere, Flavio Briatore már hibának véli a 2014 végi csapatváltást ahogy azt is, hogy akkor rávette Alonsót a Ferraritól való távozásra. Hitt a McLaren és a Honda újraegyesítésében.

Habár a McLaren rengeteget fejlődött a tavalyi évhez képet, továbbra is a hetedikek a konstruktőri bajnokságban, és jelentős távolságban vannak a Mercedestől.

Alonso Briatore kijelentésére reagálva elmondta, hogy nem érti, miért mondja ezt, amikor ő volt az egyik ember, aki bíztatta a McLarenhez való csatlakozásra. A kétszeres világbajnok reméli, hogy a következő évben pozitív irányba változik meg a véleménye.

A spanyol egyébként továbbra sem bánta meg a váltást, hiszen a fő ok, amiért elhagyta a Ferrarit, hogy az olaszok nem képesek világbajnoki autót csinálni. Megunta a második helyeket, sőt ha az idei erőviszonyokat nézzük, akkor elég szépen felzárkózott a Red Bull.

"Nem bántam meg semmi sem. Ha befejeztél valamit egy helyen, akkor ideje távoznod. Így voltam én a Ferrari esetében. Úgy gondolom, hogy végig a legjobbamat nyújtottam és a tökéletes időben hagytam el Maranellót."

Fernando Alonso legutóbb 2006-ban nyert világbajnoki címet, amihez nem kell egy matekzseninek lenni, hogy kiszámoljuk, csaknem tíz éve volt. A spanyol ezzel nem is elégedett és célja, hogy a 2017-es szabályváltozásokkal ismét harcoljon a világbajnoki címért. Korábban már elmondta, hogy a jövő évtől sok mindem függ, hiszen, hogy nem lesz versenyképes a McLaren, akkor akár vissza is vonulhat.

Hogy mi lesz a következő szezonban, az egyelőre nagy talány, viszont könnyen lehet, hogy a McLaren ismét az élmezőnybe lép, hiszen a szabályváltozások egyik fő szószólója volt a brit csapat, ráadásul a Honda jelentősen átdolgozza az erőforrását a következő évre, hatalmas előrelépést várva ettől.  

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr908890996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása