F1 - A PIRELLI BAHREIN-BEN ÉS ABU DHABI-BAN TARTANÁ AZ ELŐSZEZONI TESZTEKET

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_bahrain_practice_uzrcxxdmwrol.jpg

A Forma-1 hivatalos gumiszállítója a reprezentatív körülmények miatt inkább a Közel-Keleten tartaná a 2017-es előkészületi teszteket. 

Valencia, Jerez, Barcelona - a modern időkben eddig szinte minden évben ezeken a helyszíneken zajlanak a felkészülési tesztek az F1-es szezonok előtt, ám az európai időjárás miatt az akkor még hidegebb körülmények nem adnak túl reális képet sem a gumiabroncsokról, sem az autóteljesítményekről, viszont a csapatoknak olcsóbb megoldás a Forma-1 "anyaföldjén" tartani a teszteket, hiszen így nem kell a hosszabb távú szállításokat kifizetni. Jövőre azonban szélesebb gumik érkeznek nagyobb tapadással, így a Pirelli kérésére Bahrain és Abu-Dhabi tarthatja a két előszezoni gyakorlást. 

"A reprezentatív körülmények miatt jobban szeretnénk ezen a két helyszínen tartani a teszteket 2017-ben. A hőmérsékletek ott sokkal valósabb adatokat adnának és a pályákat is jól ismerjük." - nyilatkozta Paul Hembery, az olasz gumigyártó motorsport igazgatója. 

Hembery azt is hozzátette, az új abroncsok miatt végképp fontos, hogy a Pirelli reprezentatív körülmények között tesztelhessen, mivel ha kell még esetleg egy-két kisebb módosítást végrehajtani a gumikon a szezon előtt vagy annak első felében, akkor pontosan tudnák, hogyan és miként tegyék tökéletesebbé terméküket.

A jövő évi gumik prototípusainak tesztelése egyébként már a jövő hónapban megkezdődik a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari jóvoltából, akik átépített 2015-ös autókkal segítik majd a Pirelli munkáját. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr838892520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása