F1 - RAIKKONENÉ A MÁSODIK TESZTNAP SILVERSTONE-BAN!

kimi_raikkonen_f1_testing_silverstone_8kvgm4aycn8l.jpg

A ferraris Kimi Raikkonen nyerte a második, egyben idei utolsó szezonközi tesztnapot Silverstone-ban, megelőzve Esteban Ocon-t (Mercedes) és Pierre Gasly-t (Red Bull).

Sokáig úgy tűnt, hogy a második nap Esteban Oconé és a Mercedesé lehet, főleg azután, hogy a délutáni szakasz újból esővel indult a keddi naphoz hasonlóan, azonban az eső hamar elállt, és az utolsó etapra már újra relatív száraz volt a pálya. Így történhetett meg az, hogy nagyjából 50 perccel a kockás zászló előtt a Ferrari finnje, Kimi Raikkonen 1:30.665-ös idejével megelőzte a mai nap folyamán javarészt az élen tanyázó franciát, aki így második lett egy bő 5 tizeddel lassabb, 1:31.242-es körrel.

Az utolsó pillanatok a Red Bull-lal Pierre Gasly össze tudott rakni egy harmadik helyre elegendő időt, ezzel leszorítva a Force India ifjú fejlesztőpilótáját, Nikita Mazepint a negyedik pozícióba. A francia 1:31.429-es idejével csak szűk 8 tizeddel maradt el a 2007-es világbajnok körétől, amely nem mellesleg fél másodperccel volt jobb, mint Fernando Alonso tegnap etalonideje, ugyanakkor az idei pole-időnél 1,3 másodperccel lassabb.

Az ötödik a McLaren tartalékversenyzője, Stoffel Vandoorne lett, a williamses Valtteri Bottas előtt, akinek az autójára felkerült újra a különös felső elemmel rendelkező hátsó vezetőszárny a legutolsó órában.

A Haas fiatalja, az amerikai Santino Ferrucci pedig második Forma-1-es napját a hetedik helyen zárta, megelőzve a Renault britjét Jolyon Palmert, és azt a Sergio Sette Camara-t, aki ma életében először vezethetett Forma-1-es autót, mégpedig a Toro Rossoét. A TOP 10 a Manorral és Jordan Kinggel lett teljes.

Az eredménylistán "Pirelli" néven futó Pascal Wehrlein ma is pálya gördült a 2014-es Mercedesszel, valamint a jelenlegi méretű, de jövő évi összetételű gumikkal - a tavalyi DTM-bajnok ugyan utolsóként zárt, de megtett 128 kört.

Ha már a körszámoknál tartunk, akkor meg kell említenünk, hogy a mai nap folyamán hatan is 100-nál több kört tettek meg a majdnem 6 kilométeres Silverstone Circuit-en, de még a legkevesebb kört teljesítő Mazepin is eljutott 69 körig.

Miután a mai nap leintésével véget értek a szezonközi tesztsorozatok, már csak a Pirelli gumitesztjei fogják jelenteni a pályán való aktivitást a további hónapokban, melyet a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull közreműködésével hajt végre.

A második tesztnap végeredménye:

cnq1szqwiaiuxxd.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr978885954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása