F1 - IMMÁR AZ OLASZ SAJTÓ IS MEGKÉRDŐJELEZI A FERRARI TELJESÍTMÉNYÉT!

sebastian_vettel_f1_grand_prix_great_britain_jiaklg6mlgml.jpg

Megkongatták a vészharangot Olaszországban: immár a nagy Ferrari-hívő olaszok sem hisznek abban, hogy az olasz istálló valaha sikeres lehet még.

Mint ismeretes, a Ferrari az utolsó egyéni bajnoki címét 2007-ben nyerte meg, s a konstruktőrök bajnokságában is legutóbb 2008-ban tudott diadalmaskodni. Az idei szezon előtt a nemzetközi sajtó rendre arról cikkezett, hogy idén a Ferrari már megcibálhatja az elmúlt immár 2,5 évben domináns Mercedes bajszát. Végül nem így történt, sőt, 10 futam után még győzelmet sem szerzett az olasz gárda - ráadásképpen a múlt hétvégén is egy roppant gyenge futamot zárt Raikkonen és Vettel Silverstone-ban: a világbajnokpáros csak az 5. és a 9. helyet tudta megkaparintani.

Az olasz sajtó pedig emiatt át is ment már kritikus hangvételűbe. A La Repubblica azt boncolgatta, hogy nincs sok sansza arra a Ferrarinak, hogy valamilyen formában összekapja magát, ugyanis a Red Bull a rendkívül erős Ricciardo - Verstappen párossal már harapdálják a ferrarisok sarkát, nem megfeledkezve arról a tényről, hogy az osztrák gárda idén már egyszer tudott győzni, Barcelonában, Max Verstappennel - igaz, ehhez kellett a Mercedes kettős kiesése. Mindeközben pedig könnyen előfordulhat, hogy a Ferrari 2014 után újra egy győzelemmentes szezonon lesz túl.

"A Ferrari-krízis egyre csak mélyül, miközben a Red Bull már vitorlázik el" - írja az újság. "A maranellóiak teljesítménye a hétvégén olyan szürke volt, mint az égbolt Silverstone felett."

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_great_britain_3taflzcdvqgl.jpg

Egy másik olasz lap, a La Gazzetta dello Sport azt kérdőjelezte meg, hogy valóban jó döntés volt-e annyi cserét cserélni a különböző posztokon az elmúlt években - az előző két esztendőben távozott a csapattól a motorfőnök Luca Marmorini, a technikai vezető Pat Fry, a gumielemző Hirohide Hamashima, a fejlesztőpilóta Pedro de la Rosa és a főmérnök Nicholas Tombazis.

"El lehet csodálkozni rajta, hogy az olyan elhamarkodott döntések, mint Nicholas Tombazis menesztése, helyesek voltak-e" - kérdőjelezte meg a Ferrari háza táján történő döntéseket az újság.

"Egy lassú autóval még egy Sebastian Vettel sem tud mit kezdeni..." - olvasható a Corriere dello Sport-ban.

Igaz, az elmúlt időszakban nem csak az olaszok kritizálták a Ferrari, csak olyan szempontból egyedi a helyi lapok ilyesféle cselekedete, hogy van egy olyan üzenete, hogy már Olaszország is kezdi elveszíteni a hitét a Ferrariban...

A kritikákra reagálva a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene mosta kezeit, s kiemelte, hogy az olaszok hétvégi gyengélkedését az okozta, hogy a Silverstone Circuit karakterisztikája nem kedvez nekik, már az előző jó pár évben sem találták a formájukat a Forma-1 "bölcsőjében". A Motorsport.com-nak pedig kijelentette, hogy örül annak, hogy a Red Bull újra erős, hiszen jót tesz a versenynek és a show-nak, de a cél még mindig a Mercedes elcsípése.

kimi_raikkonen_f1_grand_prix_great_britain_1igkmtlnanll.jpg

The Times lapnak pedig arra adott magyarázatot, hogy miért adtak még egy évet Kimi Raikkonennek, aki a turbóéra kezdete nemigen tudja hozni azt a formáját, amit a finn a McLaren- és az első Ferrari-korszakában produkált.

"Igen, kár, hogy nem egy ifjonc kapta meg a lehetőséget, de tudjuk, hogy miért így történt, nem? Sebastian (Vettel - szerk.) az oka, hogy miért." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr928884224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása