F1 - ROSBERG NEM LEHET BIZTOS VÁLTÓJA ÉPSÉGÉBEN

nico_rosberg_f1_grand_prix_great_britain_qualifying_awig6h3pbigl.jpg

Nico Rosberg a múlt vasárnapi Brit Nagydíjon az utolsó körökben váltóhibával küszködött, és bár a futamot a mérnökök rádiós segítségével teljesíteni tudta, még nem vehető biztosra, hogy épségben megúszta az alkatrész a viadalt.

A Mercedes németje jövő hétig még aggódhat váltója miatt, a csapat ugyanis addigra lesz képes megállapítani, "túlélte-e" az a silverstone-i futamot. Ha nem, az Rosberg számára igen rossz hír, hiszen akkor 5 rajthelyes büntetésben részesül a következő helyszínen, azaz a Magyar nagydíjon. Ami még rosszabb hír lehet a számára, az pont az, hogy mindezt a Magyar Nagydíjon kapná meg, a Hungaroringen ugyanis nagyon nehéz az előzés, még az oly domináns Mercedesszel is. 

Az FIA szabályainak megfelelően egy sebességváltó hat versenyhétvégét kellene kibírjon, ami Rosberg esetében azt jelentené (Ausztriában egy szabadedzésen történt felfüggesztéshiba okozta baleset miatt váltót kellet cserélni a 6-os rajtszámú Mercedesben), hogy ha az Olasz Nagydíj előtt bármelyik hétvégén (Hungaroring, Hockenheim, Spa) újra ki kell cserélni a váltót, az Ausztria után egy újabb 5 helyes büntetést vonna maga után. 

A csapat majd csak Magyarországon lesz képes megállapítani teljes pontossággal, sérült-e a váltó, de az előzetes kutatások alapján még semmi olyan adat nem került elő, ami miatt Rosbergnek aggódnia kéne. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr498884088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása