INDYCAR - A SÉRÜLT NEWGARDEN DOMINÁLT IOWÁBAN!

16c_1134-1.jpg

Alig egy hónapja annak, hogy elszenvedte azt a brutális balesetet Texasban Josef Newgarden - azonban még ez sem gátolta meg abban, hogy fölényes győzelmet arasson Iowában!

_9sg5566-1-2.jpgNégy héttel ezelőtt derült ki, hogy a texasi fordulón nagyot balesetező Josef Newgarden csukló- és vállsérüléseket szenvedett el. Azonban az Ed Carpenter Racing versenyzőjét ez sem lehetetlenítette el attól, hogy Simon Pagenaud azonnali megelőzése után, az első körtől kezdve dominálja a 300 körös iowai futamot! A futamnak majdnem a harmadánál még olyanra is volt példa, hogy csak Newgarden és Pagenaud voltak körön belül!

Ezáltal sokáig a bajnokság francia nemzetiségű éllovasa tűnt Newgarden legközelebbi kihívójának, de aztán a második helyért a vége felé bejelentkezett Scott Dixon és Will Power is, végül az utolsó 10 körben a 2014-es új-zélandi bajnok átvágtatott a címvédő Dixonon és Pagenaud-on is, viszont esélye nem volt arra, hogy Newgardent becserkéssze, így a hendersonville-i 4,2828 másodperces előny birtokában húzta be az iowai viadalt, megszerezve idei első győzelmét. Rajta kívül még négy pilóta tudott körön belül végezni: a nagyot hajrázó Power, Dixon, a pontversenyt jelen állás szerint 73 ponttal vezető Pagenaud és az orosz Aljosin. A legjobb andrettisként a hatodik helyen záró Alexander Rossi már egy kört kapott Newgardentől. A legjobb tíz sorrendje pedig  Kanaannel, Bourdais-val, Hinchcliffe-fel és Kimball-lal lett teljes.

A 300 körös viadal alatt mindössze háromszor kellett meglengetni a sárga zászlókat, ráadásul egyiket sem baleset miatt, ami egy oválpályán igencsak szokatlan.

Az első sárga zászlós fázist Ryan Hunter-Reay idézte elő, aki alatt az Andretti-Honda a 109. körben füstölt el és kapott lángra pár másodperc erejéig. Másodjára Juan Pablo Montoya volt a sárga zászló oka - a kolumbiai is műszaki hiba miatt adta fel a versenyt a 179. körben, alatta is csütörtököt mondott a gép. Harmadjára pedig Max Chilton kiforgása miatt kellett meglengetni a sárga zászlót, a 246. körben.

A következő verseny Torontóban kerül megrendezésre, a mostani hétvégén.

A futam végeredménye:

indycar_2016_iowa_300_vegeredmeny.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr948879872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása