F1 - ÍME A SILVERSTONE-I TESZTBEOSZTÁSOK!

A Forma-1 mezőnye a Brit Nagydíjat követően marad a helyszínen, hiszen kedden és szerdán a csapatok tesztelhetik legújabb fejlesztéseiket, mielőtt elindulnak a nyári szünet előtti utolsó két nagydíjra.

A teszteken a legtöbb csapat tesztpilótával, fejlesztő pilótával, vagy egy fiatalabb versenyzővel tesztel. Most nézzük meg, hogy kik fognak vezetni a csapatoknak.

A világbajnoki címvédő Mercedes csapatánál mindkét napon a csapat tesztpilótája, illetve a Renault harmadik számú versenyzője, Esteban Ocon fog vezetni. Ez egy hatalmas lehetőség a fiatal francia számára, hiszen a Brit Nagydíj első edzésén is vezethetett a Renault jóvoltából.

Ocon a csapat 2016-os gépével, a W07-essel fog menni, addig Pascal Wehrlein a Mercedes 2014-es világbajnoki gépét fogja vezetni, ezzel segítve a Pirelli felkészülését a 2017-es szezonra.

A Ferrari SF16-H kódjelű versenygépet a keddi napon az a Charles Leclerc vezetheti, aki már pénteken kipróbálhatta a Haas-Ferrari versenygépét az első edzésen. A monacói születésű versenyző jelenleg második a GP3-as bajnokságban.

A szerdai napon a csapat 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkonen fog tesztelni. Szükségük is lesz rá, mert a csapat lemaradni látszik a bajnokságban.

A Red Bull RB12-es versenygépét mindkét napon a GP2-es bajnokság harmadik helyezettje, Pierre Gasly fogja vezetni. Döntő jelentőségű lehet a teszt kimenetele, hiszen, ha nem végez rossz munkát Gasly, akkor esetleg kaphat egy ülést a Toro Rossónál.

A tegnapi futamon pontot sem szerző Williams egyelőre nem nevezte meg, hogy kivel, vagy kikkel teljesíti az előttünk álló két napot.

A Renault ismét lehetőséget ad Sergey Sirotkinnak, aki már az Orosz Nagydíj első edzésén vezethette a Renault idei versenyautóját. Most kap egy teljes napot. Szerdán Jolyon Palmer vezetheti az RS16-t.

A Toro Rosso vélhetően nem bíz semmit a véletlenre. A fejlesztéseket kedden leteszteli Carlos Sainzzal, addig szerdán a Forma-3-as bajnokság élversenyzője, Sergio Sette Camara fog vezetni.

A McLarennél az első napot a csapat versenyzője, 2005 és 2006 világbajnoka, Fernando Alonso, addig a második napot a csapat vélhetően jövő évi versenyzője, Stoffel Vandoorne kapja.

A Force India mindkét napon lehetőséget ad az orosz Forma-3-as versenyzőnek, Nikita Mazepinnek.

A Manor az első napon Rio Haryanto, másnap a GP2-es bajnokság többszörös futamgyőztese, Jorden King vezethet.

A Haas mindkét napon Santino Ferruccinak ad lehetőséget. Az amerikai versenyző jelenleg a GP3-ban versenyez. A Sauber Barcelonához hasonlóan nem vesz részt a két napos eseményen.

A FELÁLLÁS:

Mercedes: Esteban Ocon + Pascal Wehrlein a 2014-es autóban.
Ferrari: Charles Leclerc / Kimi Raikkonen
Red Bull: Pierre Gasly
Williams: Még nem nevezte meg.
Renault: Sergey Sirotkin / Jolyon Palmer
Toro Rosso: Carlos Sainz Jr. / Sergio Sette Camara
McLaren: Fernando Alonso / Stoffel Vandoorne
Force India: Nikita Mazepin
Manor: Rio Haryanto / Jordan King
Haas: Santino Ferrucci
Sauber: Nem vesznek részt a teszten.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr438879904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása