GP2 - PIERRE GASLY VÉGRE MEGSZEREZTE ELSŐ GYŐZELMÉT

sbb1922.jpg

Közel hároméves nyeretlenségi sorozatot követően újra a dobogó tetején ünnepelhetett  a Red Bull által patronált fiatal francia pilóta Pierre Gasly, aki számos dobogós helyezést követően végre megszerezte élete első GP2-es futamgyőzelmét a Silverstone-i főversenyen.

Pierre Gasly 2014 második felétől tagja a GP2 mezőnyének, és bár a dobogón már számos alkalommal állhatott, a győzelemről különféle okokból mindig lecsúszott. Ez főként idén kezdett fájó lenni számára, ugyanis Helmut Markóék már egyértelműen bajnoki címet várnak tőle az idei szezonban.

A francia számára Silverstone-ban végre összeálltak a dolgok, elsősorban a mezőny többségétől eltérő gumitaktikájának köszönhetően. A Prema Racing versenyzőin kívül csak Oliver Rowland rajtolt a lágyabb abroncsokon az első tízből. A rajtot követően Norman Nato könnyedén megtartotta a vezető pozíciót, a lágy gumik azonban a futam elején nem működtek jól, így az azokon rajtolók folyamatosan csúsztak hátra.

A 6. körben meg is kezdődtek a kerékcserék, Gasly egy extra körnek köszönhetően könnyedén megtudta előzni Rowland-et, mely kulcsfontosságú volt a verseny alakulása szempontjából. A korai bokszkiállását követően a keményebb abroncsokon Gasly és Rowland sokkal jobb időket tudott autózni az élmezőnynél, így miután mindenki letudta kötelező kerékcseréjét, bőven az addig vezető Norman Nato elé kerültek a pályán. Gasly az élen remek tempót autózott, míg Olivier Rowland-nek már sokkal inkább a tükröt kellett figyelnie, hiszem mögötte veszélyesen érkezett Luca Ghiotto, Antonio Giovinazzi és Nobuharu Matsushita is. Nato mögött  Raffaele Marciello, Artem Markelov és Mitch Evans vívtak egymással nagyszerű csatákat.

Gasly senkitől nem zavartatva autózott az élen, a 23 körben Antonio Giovinazzi egy a külső íven véghezvitt zseniális előzéssel kaparintotta meg a második helyet Olivier Rowland elől, ezzel a Prema Racing kettős győzelmet aratott. Mitch Evans nagyszerű előzéseket bemutatva felkapaszkodott a 4. helyre, ráadásul a leggyorsabb körért járó 2 pontot is ő kaparintotta meg. Luca Ghioto lett az 5., Nobuharu Matsushita a 6., míg a pole-ból startoló Norman Nato csak a 7. helyen ért célba.

Hőn áhított győzelmével Gasly a 8. helyről rögtön a tabella élére ugrott, előnye 2 pont a második helyen álló Giovinazzival szemben.

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr218878372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása