F1 - HAMILTON NYERTE A BRIT NAGYDÍJAT ROSBERG ÉS VERSTAPPEN ELŐTT

Lewis Hamilton egyértelmű győzelmet aratott az idei tizedik futamon. A brit versenyző győzelmét semmi sem veszélyeztette. Nico Rosberg lett a második, akit vizsgálnak a futam után, míg a harmadik helyen Max Verstappen ért célba.

Egészen izgalmasan kezdődhetett volna az idei Brit Nagydíj, hiszen a rajt előtti fél órában azokat a híreket olvashattuk, hogy a pályán ömlik az eső. Ezzel egy újabb izgalomfaktor került be abba a bizonyos egyenletbe, de az FIA szokás szerint ismét óvatoskodott és a mezőny a biztonsági autó mögött kezdte meg a futamot.

Az első öt körben ennek megfelelően nem is történt semmi különös. A biztonsági autó mögött körözött a mezőny. A pálya kezdetben igen vizes volt, de a felhők hamar eltűntek, az aszfalt pedig gyors mértékben kezdett el száradni.

Az ötödik körben kijött a Safety Car, vele együtt pedig a mezőny nagy része váltott Intermediate abroncsokra. Az első boxkiállások nagy győztese Sergio Perez lett, aki egészen a negyedik helyig jött fel.

A boxkiállások és a száradó körülmények a Red Bullnak jött ki a legjobban, hiszen az RB12-es és a Mercedes W07-es közti különbség valamennyire eltűnt, sőt Max Verstappen pokoli tempót diktált és egy hatalmas manőverrel előzte meg a bajnoki éllovas Nico Rosberget.

A körülmények egyre csak javultak, egyre többen vállalták be a száraz pályás abroncsokat, de nagy előreugrások, illetve visszaesések nem következtek be.

Hamilton továbbra is maradt az élen, Max Verstappen 7-8 másodperccel követte őt, Rosberg pedig további 4 másodperccel elmaradva kezdte meg a felzárkózást.

A mezőny közepén sem unatkoztak a srácok, hiszen a verseny felénél a 8-10. helyen haladó versenyzők is keményen hajtották egymást.

A legnagyobb manőverek a Red Bullokhoz kötődnek. Daniel Ricciardo előzött (Perezt), addig Max Verstappent előzték (Rosberg ment el mellette). További nagyobb előzés talán csak Kimi Räikkonen nevéhez fűződik, aki a verseny hajrájában előzte meg Sergio Perezt.

Nem volt jó futama a Ferrarinak, hiszen a 100. versenyét a csapattal töltő Kimi Räikkonen csak az ötödik lett, addig a 11. helyről rajtoló Vettel végigszenvedte az egész futamot, ráadásul Massa leszorításáért még büntetést is kapott, végül kilencedik lett.

A verseny végén robbant a bomba, amikor Rosberg jelentette a rádión, hogy baj van a sebességváltóval, mire a Mercedes beüvöltötte a rádión, hogy mit is állítson a kocsin. Ez azonban a szabályok megsértését jelenti, így a német versenyzőt elkezdték vizsgálni.

Lewis Hamilton nyerte meg az idei Brit Nagydíjat Nico Rosberg és Max Verstappen előtt, azonban a végeredmény egyáltalán nem biztos. Hogy mi lesz Rosberg esetleges büntetése, azt valószínűleg az este folyamán tudjuk meg.

A Braking News F1 nevében köszönjük azoknak, akik egész nap velünk tartottak a közvetítésnél. Két hét múlva pedig megrendezik a 31. MAGYAR NAGYDÍJAT. Tartsatok majd velünk, hiszen a hétvége teljes programját élőben közvetítjük.

A verseny ideiglenes végeredménye:

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr568878190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása