RED BULL AIR RACE - BESENYEI PÉTER ISMÉT REPÜLŐBE ÜL

img_6737.jpg

Idén kilencedik alkalommal látogat Budapestre a Red Bull Air Race versenysorozata. A július 16-17-i hétvégén nézők tízezrei figyelhetik a rakpartról és a hidakról a 14 pilóta versengését a Duna felett repülve a másodpercekért. A Red Bull Air Race 70. futamának izgalmait a magyar repülősport legendája, Besenyei Péter is élőben követi majd, sőt a levegőben is láthatja a közönség. Ez lesz az első alkalom 2003 óta, hogy a sportág „keresztapja" nem versenyzőként vesz részt az eseményen, hanem felvezetésként bemutatójával tüzeli fel a közönséget.

Jó eséllyel rendkívül izgalmas versenyre számíthatnak azok, akik július 16-a és 17-e között kilátogatnak a Red Bull Air Race soron következő, budapesti futamára. A magyar főváros szívében rendezett verseny sajátosságát az adja, hogy a pilóták a Lánchíd alatt átrepülve, 2-3 méterrel a Duna felett kezdik a pilonokkal övezett pályát.

Az idei budapesti futam különösen nagy jelentőséggel bírhat idén, ugyanis a magyar futammal a szezon feléhez ér a mezőny és az eddigi három versenyen három különböző pilóta diadalmaskodott (Nicolas Ivanoff Abu Dhabiban, Matthias Dolderer Spielbergben, legutóbb a csibai futamon pedig hazai közönség előtt a japán Joshihide Muroya futotta a legjobb időt).

A bajnokság  rendkívül kiélezett, így a sorozat végéig még mind a 14 pilóta esélyes lehet a végső győzelemre. Ha a tendencia folytatódik, akkor ismét olyan csapat győzhet, amelyiknek eddig még nem sikerült.

magyar_palya_budapest_2016_red_bull_air_race_sportmenu.jpg

Budapesten szintén esélyes lehet Martin Sonka, aki a tavalyi futamon a 3. helyen végzett és 2010-es debütálása óta négyszer is dobogóra állhatott, köztük legutóbb a csibai futamon végzett második helyen. A cseh versenyzőt biztosan sok rajongó kíséri el a magyar fővárosba. Szintén nagy reményekkel indul a sikerre éhes osztrák pilóta, Hannes Arch, aki imádja a budapesti pályát, hiszen már kétszer is sikerült itt nyernie. Arch legfőbb kihívója a kétszeres világbajnok amerikai Kirby Chambliss lehet, aki jelenleg második a ranglistán, csupán 10 ponttal lemaradva a tabellát vezető Matthias Dolderer mögött.

Landek Norbert

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr38874760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása