F1 - BERGER: A VASÁRNAPI ÜTKÖZÉS NEM LESZ HATÁSSAL ROSBERG ÚJ SZERZŐDÉSÉRE

cmdl8ovweaasewt.jpg

Az Osztrák Nagydíj utolsó körében történt ütközés Lewis Hamilton és Nico Rosberg között nem lesz hatással a bajnoki éllovas Rosberg új szerződésére, ezt állítja Gerhard Berger.

Rosberg - aki a csapat 2010-es debütálása óta tagja az ezüstnyilaknak – éppen a tárgyalási folyamat közepén tart jelenlegi munkaadójával. Célja a jelenlegi kontraktusának meghosszabbítása legalább két évvel. Ebben Gerhard Berger segédkezik számára.

A korábbi McLaren- és Ferrari-versenyző elhintette, hogy a múlt vasárnap történt ütközés nem lesz hatással Rosberg jövőjére:

"Az egy igen rövid távú gondolkodás lenne mindenki részéről. Láttunk egy versenyt, ahol valaki elképesztően jó munkát végzett, ami meg az utolsó körben történt, az a szerencsétlen körülményeknek köszönhető. Nem látom sem Nico-t, sem Lewis-t hibásnak."

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, hogy akár a csapatutasítást is elképzelhetőnek tartja, ha a versenyzők nem képesek baleset nélkül versenyezni.

Berger is elmondta a véleményét a csapatutasítással kapcsolatban. Szerinte a csapatutasítás csak akkor állja meg a helyét, ha azt az utolsó körben döntik el, nem a verseny előtt:

"Ha biztosak akarunk lenni, hogy ilyesmi nem történik meg az utolsó körben, akkor azt kell mondani, hogy tartsd a pozíciót.

Ez az egyetlen módja, hogy elkerülj egy ilyen balesetet. Ha a tizedik, vagy huszadik körben hangzik el a csapatutasítás, annak senki sem örül.

Ha a versenyzőid éppen kettős győzelemre készülnek, és azt mondod egy ilyen verseny után, hogy tartsd a pozíciót, akkor az emberek sokkal megértőbbek lennének."  

Hogy végül a csapat kit látott bűnösnek az esetet követően, az nem derült ki, viszont abban egészen biztosak lehetünk, hogy a bűnös számára lesznek következményei a dolognak.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr478868162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása