F1 - AZ FIA NEM TERVEZI LESZERELNI A KERÉKVETŐKET

Egyelőre az FIA nem tervezi, hogy biztonsági okokból lecseréli a rázóköveket a Red Bull Ringen, annak ellenére sem, hogy a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonnali reakciót várt az időmérő után.

Nico Rosberg, Sergio Perez és Daniil Kvyat azok a pilóták, akik tudomásunk szerint felfüggesztés törést szenvedtek a kerékvetőknek köszönhetően.

Max Verstappen már a pénteki napon nagyon kritizálta a kerékvetőket, ami elmondása szerint veszélyesek. A szabadedzések után szavai süket fülekre találtak, szombaton azonban már többen a rázókövek megváltoztatását követelték.

A mai napon azonban megtudtuk, hogy az FIA egyáltalán nem tervezi ezeket a sárga színezésű rázókövek megváltoztatását, vagy leszerelését.

Toto Wolff elmagyarázta, hogy nem igazán értik, miért is tört el Rosberg felfüggesztése:

"Megnéztük az adatokat és a felfüggesztés nem kapott akkora terhelést, szóval valamiféle furcsa frekvencia, vagy a gumik oszcillációja okozhatta azt a felfüggesztés törést. Nem tudjuk egyelőre.

Úgy néz ki, hogy a piros kerékvetők okozzák a bajt."

Az FIA nézőpontja továbbra is az, hogy a csapatoknak kell biztosítani azt, hogy a pilóták kevesebbet használják a rázóköveket.

Valami azt súgja, hogy lesznek még ma meglepetések, főleg, ha még megjön az eső is.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr388863136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása