F1 - ECCLESTONE ÚJRA AKARJA GONDOLNI A PÉNZELOSZTÁST

bernie_ecclestone_european_f1_grand_prix_rf5z0yxlxmvl.jpg

A Forma-1 85 éves mindenható ura, Bernie Ecclestone igazságosabb és kiegyenlítettebb szisztémát követne a jövőben, a Premier League mintájára.

Az év végi pénzelosztások az elmúlt években mindig is kiváló vitatémaként szolgáltak azáltal, hogy a topistállók aránytalanul nagy pénzt kapnak, ráadásul a Ferrari, a Red Bull, a McLaren és a Mercedes nagy történelmi múltja okán extra pénzt is kap. A Ferrari speciel már azért kap 90 millió dollárt az év végi elszámolásnál, ha feltűnnek a Forma-1-es futamokon és semmit sem tesznek le az asztalra, miközben a kisebb csapatok a verejtékes munkájukkal elért konstruktőri pozícióért nem kapnak ennyit.

Két csapat, a Force India és a Sauber már tavaly megelégelte a nagy csapatoknak kedvező pénzelosztási szisztémát, emiatt a silverstone-i és a hinwil-i székelésű gárda is panaszt nyújtott be.

Azonban most a FOM-elnök Bernie Ecclestone elárulta, hogy újra szeretné gondolni a rendszert, hogy minden csapat szempontjából igazságos legyen a pénzelosztás. Viszont, ha ezt 2020 előtt szeretné végrehajtani, az összes csapat beleegyezésére szükség lenne, ugyanis csak így írhatóak felül a jelenleg érvényben lévő szerződéseket.

A 85 éves brit üzletember akkor ébredt rá arra, hogy itt az ideje cselekedni, amikor tavaly a Mercedes sorozatban másodjára is elhódította a konstruktőri trófeát, ezáltal további bónuszösszegeket zsebre vágva.

A The Times című lapnak el is mondta Ecclestone, hogy az igazságosabb pénzelosztás kapcsán a Premier League-től venné az ihletet. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr78853480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása