F1 - VÉGSŐ FÁZISBA KERÜLT A HALO TESZTELÉSE

Az FIA utoljára fogja tesztelni a Halo névre hallgató fejvédelmi eszközt, amelyet 2017-től terveznek bevezetni. Erről Július közepén fognak végleges döntést hozni. 

A Halo rendszer azért tervezték, hogy nagyobb fejvédelmet biztosítson a nagy repülő objektumokkal szemben, mint egy kerék, vagy egy nagyobb szárnydarab. Ezt a védelmi fejlesztést választották a Red Bull Aeroscreen névre hallgató fejlesztésével szemben 2017-re.

"Még mindig rengeteg tennivaló van az eszközzel kapcsolatban. Továbbra is folynak a tesztek, vannak bizonyos találkozóink a csapatokkal. Mivel a Halo rendkívül fontos hatást gyakorol a karosszériára, ezért vannak bizonyos határidők, amiket már nem tudunk tovább tolni.

Nem mehetünk július 15-én túl. Ezen a héten vannak a végső tesztek és az eredményeket a csapatokkal közösen fogjuk megnézni július elején." – mondta Laurent Mekies, az FIA biztonságért felelős kutatóintézetének vezetője.

Az is kiderült, hogy a Ferrari által tesztelt Halo-t fejlesztették tovább. A formája alapvetően nem változott, viszont a geometriája kicsit átalakult.

Korábban kiderült, hogy a Red Bull feladta az Aeroscreen fejlesztését, ugyanis nem akarnak több pénzt áldozni feleslegesen, viszont ez nem jelenti azt, hogy 2018-ban ne láthatnánk az Aeroscreen-t az autókon.

A jövő évben életbe lépő szabályváltozások és a Halo bevezetése miatt egy teljesen más Formula-1-et láthatunk 2017-től. Kíváncsian várjuk, hogy ki jön ki ebből a legjobban.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr378851398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása