F1 - EGY ÚJABB RED BULL-NÖVENDÉK JUT TESZTLEHETŐSÉGHEZ

cl9arfiwqaasegb.jpg

Hétfőn kora délután a Toro Rosso nagy örömmel jelentette be, hogy Sergio Sette Camara a Brit Nagydíjat követő szezonközi teszten vezetni fogja a faenzai istálló idei autóját, az STR11-est.

A 18 esztendős brazil pilóta idén vált a Red Bull Junior Team tagjává, ezzel párhuzamosan pedig a Forma-3-as EB-n teljesíti éppen második szezonját. Sergio Sette Camara versenyzői pályafutása 2006-ban vette kezdetét, amikor helyi gokartviadalokon indult, a brazil pedig tavaly nyergelt át az együlésesek világába, amikor a Motopark-Volkswagen F3-as alakulatához igazolt. Az Európa-bajnokságban tavaly a 14. lett az összetettben, az idei szezonban pedig öt állomás után a 7. helyen áll.

A Toro Rosso a minap megerősítette, hogy Sergio Sette Camara a Brit Nagydíj utáni kétnapos teszt második napján, július 13-án fog pályára gördülni, míg az előtte lévő, 12-i napon Carlos Sainz Jr. áll munkába.

A fiatal brazil így nyilatkozott a nagy lehetőségről:

"Nagyon boldog és izgatott vagyok a Toro Rossóval való tesztelés miatt. Ez egy nagyszerű lehetőség, amiért keményen megdolgoztam és amiért hálával tartozok sokak, de legfőképpen Red Bull iránt.

Ez lesz a legelső Forma-1-es tesztem, s szeretnék a lehető leghasznosabb lenni a csapat számára, ugyanakkor a napot is ki szeretném élvezni."

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost annyit mondott Sette Camara-val kapcsolatosan, hogy ez a teszt nagyon fontos lesz, ugyanis a Red Bull most fel fogja tudni mérni, hogy a brazil miként tudja kezelni a Forma-1 jelentette nyomást.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1008850744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása