INDYCAR - WILL POWER IDEI ELSŐ GYŐZELMÉT ARATTA A ROAD AMERICÁN

04cj9171.jpg

A tengerentúli széria 2016-os szezonjában először tudott felállni a dobogó legtetejére a 2014-es bajnok, Will Power, aki a pole-ból indulva megnyerte a wisconsini fordulót a Team Penske gépével a Road Americán.

A Team Penske 2014-es IndyCar-bajnoka, az új-zélandi Will Power dominálta az 50 körös Kohler Nagydíjat a wisconsini Elkhart Lake-en található Road Americán.

Alapjában véve nem volt rossz verseny, de az 50 körös futamon az első incidensre a 39. körig kellett várni, ekkor a Dale Coyne Racing ifjonca, Conor Daly a bal hátsó felfüggesztése meghibásodása után kicsúszott az 1-es kanyarban, és nagy tempónál a gumifalnak csapódott, ezzel teljes pályás sárga zászlót előidézve, majd öt kör erejéig a Pace Car is bejött a pályára. 

Egyébként nem Daly volt a futam egyetlen kiesője: a verseny korábbi szakaszában, a 7. körben a címvédő Scott Dixon is kiállni kényszerült, miután a Chip Ganassi autója csütörtököt mondott.

A Pace Car-fázis után még egy 6 körös sprintfutam következett, Will Power első helye azonban szinte érinthetetlennek bizonyult, ugyanis az új-zélandi egy megnyugtatóbb előnyre tett szert Simon Pagenaud-val szemben, akinek a tempója igencsak megkopott az utolsó körökre, olyannyira, hogy a 13. helyre esett vissza a kockás zászlóig.

cl510wawkaqmsxp.jpg

Így Power mellé még Tony Kanaan és Graham Rahal állhattak fel a dobogóra. A három dobogós mellett pedig kiemelendő Josef Newgarden teljesítménye, aki tulajdonképpen törött csontokkal zárt a 8. helyen, két héttel a horrorisztikus texasi balesete után.

A következő futam az Iowa Speedway nevű oválpályán kerül majd megrendezésre, július 10-én.

A futam végeredménye:

  1. Will Power
  2. Tony Kanaan
  3. Graham Rahal
  4. Ryan Hunter-Reay
  5. Helio Castroneves
  6. Charlie Kimball
  7. Juan Pablo Montoya
  8. Josef Newgarden
  9. Spencer Pigot
  10. Carlos Munoz
  11. Jack Hawksworth
  12. Marco Andretti
  13. Simon Pagenaud
  14. James Hinchcliffe
  15. Alexander Rossi
  16. Mikhail Aljosin
  17. Takuma Sato
  18. Sebastien Bourdais
  19. Gabby Chaves
  20. Max Chilton

Kiesett: Conor Daly, Scott Dixon 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr228847278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása