WTCC - MONTEIRO-GYŐZELEM, MICHELISZ-DOBOGÓ A MÁSODIK FUTAMON PORTUGÁLIÁBAN!

monteiro.jpg

A Honda portugál pilótája, Tiago Monteiro hazai közönsége előtt idén másodjára tudott győzni, miután behúzta a fő futamot, a citroenes Yvan Muller és saját csapattársa, Michelisz Norbi előtt.

A második futam még az elsőnél is unalmasabbra sikeredett, s tulajdonképpen eseménymentesen telt el. Pár gondolat a futamról:

  • Tiago Monteiro a féltávnál felmerülő motorproblémái ellenére kontroll alatt tudta tartani a versenyt, így 6 év után először tudott újból hazai közönség előtt diadalmaskodni, idei második és pályafutása 9. győzelmét aratva.
  • Yvan Muller sima versenyt futva bejött másodiknak.
  • Michelisz Norbi pedig idén hatodjára állhatott fel a pódiumra, a végül negyedik helyen záró Rob Huff apró próbálkozásai nem bizonyultak sikeresnek a magyar pilótával szemben.
  • Még Lopez, Björk, Catsburg, Bennani, Valente és Chilton zárt a pontszerzők között.
  • Ficza Ferenc a 15. lett, habár sokáig még a rajthoz állása is kérdéses volt, ugyanis a rajtrácsra való kivezető körén leesett az egyik kereke. Végül visszavitték a zengős Hondát a depóba, ahol újból rögzítették a kereket, amely után Ficza a bokszból kezdhette meg a futamot.
  • A nyitó futamot behúzó Tom Coronel pedig nagyon csúnyán kiugrott a rajtnál, ezt a stewardok pedig egy áthajtásos büntetéssel jutalmazta, amely megbélyegezte a versenyét, s végül csak a 16. pozícióban futott be, utolsó célba érőként.
  • Két kiesője volt a futamnak: Robert Dahlgren az első kör végén túlmelegedési problémák miatt állt félre a Volvóval a 12-es kanyarban, ahol pár körrel később a zengős Nagy Dani is megforgott, amely után ő is kiállni kényszerült.

A folytatásra Argentínában kerül sor, augusztus 6-8. között.

A második futam végeredménye:

wtcc_r2.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr498844970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása