WTCC - MICHELISZ VOLT A LEGGYORSABB A PÉNTEKI TESZTEN PORTUGÁLIÁBAN

cltvdn7wqaas2jx.jpg

Michelisz Norbert elsőségével indult a portugáliai hétvége!

Meglehetősen forró és napos idő fogadta a WTCC mezőnyét az észak-portugáliai Vila Real-ban, az utolsó európai helyszínen.  A WTCC idei szezonjának hetedik hétvégéje a pénteki szabadedzéssel vette kezdetét, amely egy negyedórás csúszást követően, 13:45-kor startolt el magyar idő szerint.

A mezőny a tréninget gyengébb, bemelegítő jellegű körökkel kezdett, kivéve Michelisz Norbit, aki egy 2:01.040-es köridővel még majd’ 15 perc után is az élen állt. Ekkor még rajta kívül Huff, Muller, Monteiro, Chilton, Bennani, Catsburg, Björk, Valente és Coronel alkotta a TOP 10-et. A Zengő Motorsport is kapásból pályára gördült, félidőnél Ficza Ferenc a 12. helyet foglalta, s mint ahogyan arról már korábban értesülhettünk, a másik privát Hondával Nagy Dani „csak” holnap fog pályára gördülni.

José Maria Lopez várt nagyon sokáig azzal, hogy érdemi mért időt autózzon a 4785 méteres aszfaltcsíkon, aztán futott kapásból egy kemény, 1:59.960-as köridőt, mely elegendő volt ahhoz, hogy bő 1 másodpercnyi előnnyel az élre álljon.

Azonban nemsokára a többiek visszatértek a pályára, egy második csörtére, mikor már csak bő 10 perc volt hátra a leintésig. Michelisz Norbi ezáltal nemsokára ment egy 2:00.337-es kört, ezzel négy tizedre közelítette meg az argentin címvédőt.

Alig 1-2 perccel később azonban a francia négyszeres világbajnok, Yvan Muller tört az élre, kereken egy tizedet verve csapattársára, Lopezre. Ekkor 1:59.860 volt az etalonidő. Pár perccel a vége előtt még mindenki beugrott a depóba egy-két beállítás módosításának a céljából, de az utolsó 5 percben a 17 pilóta szép lassan kicsordogált a pályára, leszámítva Ficza Ferit, akinek autójában az üzemanyagszabályzóval adódtak problémák.

A fináléban elsőként Rob Huff gyújtotta be a rakétákat, aki egy 1:58.891-es körrel vette át az első pozíciót, majd Michelisz is felzárkózott a második helyre, egy 6 tizeddel lassabb idővel. Azonban a következő körében Michelisz 1:58.673-as idejével átvette a vezetést Huff-tól, így a magyar megnyerte a nulladik szabadedzést Portugáliában, miközben Yvan Muller szétválasztotta a két gyári hondást, befurakodva a második helyre.

Lopez ezúttal a negyedik lett, megelőzve Valente és Catsburg Ladáját, valamint az SLR-Citroen pilótáját, Tom Chiltont. A legjobb 10-be még Monteiro, Björk és Coronel ért oda. A visszatérő Roberto Dahlgren egy 14. hellyel indított, az All-Inkl.com Münnich Motorsport beugrója, James Thompson 16. lett a 17. helyezett Ficza Ferenc előtt.

A folytatásra szombaton 10:00-kor kerül sor, az első szabadedzéssel.

A pénteki teszt végeredménye:

cltz0dlwkaatreg.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr128837188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása