WEC - KIDERÜLT, HOGY MI LETT A TOYOTA VESZTE LE MANS-BAN

xpb_c60f90ee9a8bd146e44a5f8d792d1250-4.jpg

Kiderült, hogy mi okozta az #5-ös Toyota drámai kiesését a Le Mans-i 24 órás utolsó pár percében.

Mint ismeretes, múlt hét vasárnap igencsak drámai véget ért a Le Mans-i egynapos verseny, ugyanis az #5-ös rajtszámú TS050 Hybrid Kazuki Nakajimával a volánnál betlizett, ez pedig a Toyota első Le Mans-i sikerébe került.

Egyes szakértői vélemények már akkor turbóhibára gyanakodtak, s a Toyota csütörtöki jelentéséből kiderült, hogy igazuk volt. A japán márka egyik szóvivője a motorsport.com hasábjain beszélt a sokkhatásként érkező műszaki hibáról:

"Az #5-ös autó egyik csatlakozóját meghibásodott, a turbófeltöltő és az intercooler között, emiatt elszállt a turbófeltöltő vezérlése.

A csapat megpróbálta megváltoztatni a vezérlés beállításait a motorerő helyreállítása végett, amelyet végül sikerült is az abszolválni, így az autó be tudta fejezni az utolsó körét, azonban sajnálatos módon nem 6 perc alatt."

A Toyotánál a következő hetekben alaposan ki fogják vizsgálni a problémát, hogy az a jövőben ne ismétlődhessen meg.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr698836456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása